Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργού Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σήμερα ότι η νέα πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, Λιν Τρέισι, δεν θα βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, επειδή η Ουάσιγκτον διεξάγει έναν «υβριδικό πόλεμο» – όπως τον χαρακτήρισε – κατά της Ρωσίας.

Η τοποθέτηση της Αμερικανίδας διπλωμάτη έγινε σε μια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ βρίσκονται στο ναδίρ, λόγω του πολέμου της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.

«Δεν μπορεί να κάνει και πολλά…»

Η Ζαχάροβα εκτίμησε ότι τα περιθώρια ελιγμών της Τρέισι θα είναι περιορισμένα, λόγω των έντονων, όπως είπε, αντιρωσικών αισθημάτων που υπάρχουν και στα δύο μεγάλα κόμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ανέφερε, μάλιστα, πως θα ήταν «πρόοδος» εάν οι σχέσεις ΗΠΑ -Ρωσίας δεν επιδεινωθούν περαιτέρω, ενώ προσέθεσε ότι η Ρωσία δεν πιστεύει πως θα είναι δυνατόν να αποτρέψει μια περαιτέρω επιδείνωση.

Το Κρεμλίνο απέρριψε την περασμένη εβδομάδα την ιδέα ότι η Ουάσιγκτον και η Μόσχα θα μπορούσαν να αλλάξουν τη σχέση τους στα μισά της θητείας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «καμία ελπίδα» για βελτίωση στο ορατό μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα