Δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω ο Στέφανος Τσιτσιπάς… Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν άψογος, εντυπωσιακός και με ΤΕΛΕΙΟ τένις στα 35 του επικράτησε στον μεγάλο τελικό με 3-0 σετ του Έλληνα τενίστα και κατέκτησε το Australian Open, φτάνοντας τα 22 Grand Slams και πιάνοντας στην κορυφή των τίτλων τον Ράφα Ναδάλ.

Ταυτόχρονα, ο Σέρβος θρύλος ανέβηκε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας τον Τσιτσιπά στο Νο.3 ο οποίος πλέον μετράει 16 χαμένους τελικούς στην καριέρα του.

Τσιτσιπάς: Το μεγάλο χρηματικό ποσό που αποκόμισε από το ATP Finals

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο «Νόλε» σέρβιρε πρώτος στον αγώνα και πήρε με άνεση το game και το προβάδισμα, ενώ λίγο έλειψε να «σπάσει» το σερβίς του Τσιτσιπά στη συνέχεια. Ωστόσο, ο Έλληνας πρωταθλητής διατήρησε την ψυχραιμία του και αφού «έσβησε» δύο break points, ισοφάρισε σε 1-1, αλλά η «απάντηση» του Σέρβου ήταν άμεση και χωρίς να χάσει πόντο, προηγήθηκε με 2-1. Και αυτό που δεν κατάφερε ο Τζόκοβιτς στο δεύτερο game, το πέτυχε στο τέταρτο, καθώς έκανε το break και απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα, προηγούμενος με 3-1. Διατηρώντας το σερβίς του, αμέσως μετά, ο «Νόλε», έφτασε στο 4-1, ενώ ο «Στεφ» κατάφερε με δυσκολία να μειώσει σε 4-2.

Ο Σέρβος άσος, πήρε και πάλι το σερβίς και χωρίς να δυσκολευθεί ιδιαίτερα, έφθασε μία «ανάσα» από την κατάκτηση του σετ (5-2). Στην συνέχεια, ο Τσιτσιπάς, σέρβιρε για να παραμείνει «ζωντανός» στην διεκδίκηση του πρώτου σετ και τα κατάφερε εύκολα, μειώνοντας σε 5-3. Οι μπάλες, πέρασαν εκ νέου στα χέρια του 35χρονου θρύλου του παγκοσμίου τένις, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την εμπειρία του και πήρε το πρώτο σετ με 6-3, μετά από μόλις 38 λεπτά αγώνα.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς σέρβιρε και προηγήθηκε με 1-0, αλλά ο Σέρβος «απάντησε» άμεσα και ισοφάρισε. Στο τρίτο game ο Τσιτσιπάς έδειξε να «ξυπνά» αγωνιστικά και χωρίς να χάσει πόντο, προηγήθηκε με 2-1. Στη συνέχεια, οι δύο τενίστες διατήρησαν το σερβίς τους με τον 24χρονο Έλληνα να προηγείται 3-2 και τον Σέρβο να ισοφαρίζει σε 3-3. Στο έβδομο game και σε μία προσπάθεια να αποκρούσει το κτύπημα του Τσιτσιπά, ο Τζόκοβιτς έπεσε στο έδαφος, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Σε ένα φαινομενικά εύκολο κτύπημα πάνω στον φιλέ, ο «Tsitsifast» έδρασε βεβιασμένα και ο «Νόλε» ισοφάρισε σε 40-40.

Όμως, ο Στέφανος αντέδρασε και διατήρησε το σερβίς του (4-3), κρατώντας στο ακέραιο την αγωνία για την συνέχεια. Η αγωνιστική ανάκαμψη του Τσιτσιπά, δεν «εξαργυρώθηκε», καθώς ο Σέρβος κατάφερε με υπερπροσπάθεια να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει εκ νέου (4-4). Παρά την αντίδραση του Τζόκοβιτς (από 40-0 σε 40-30), ο νεαρός Έλληνας διατήρησε το σερβίς του (5-4) «υποχρεώνοντας» τον Σέρβο να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ. Μετά από ένα game «θρίλερ», όπου ο «Tsitsifast» έφθασε σε set point, ο Τζόκοβιτς κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Με συνοπτικές διαδικασίες και ένα «καθαρό» game ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 6-5, μεταφέροντας το άγχος στην πλευρά του Τζόκοβιτς. Ωστόσο, ο Σέρβος ανταποκρίθηκε στο… βάρος και -έστω και δύσκολα- έστειλε το σετ στο tie break. Εκεί, παρά το mini break του «Νόλε», ο Τσιτσιπάς «απάντησε» σε 1-1, με τον Τζόκοβιτς να κρατά το σερβίς του και να προηγείται με 2-1. Σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο, η εμπειρία του Σέρβου, αποδείχθηκε καταλυτική, καθώς με δύο διαδοχικούς πόντους, προηγήθηκε με 4-1. Ομως ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και με break, αλλά και διαδοχικούς πόντους, μείωσε σε 4-3 και ισοφάρισε σε 4-4. Ο Τζόκοβιτς, είχε και πάλι… απάντηση, με αποτέλεσμα να πάρει ξανά προβάδισμα (5-4) και να φθάσει στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 7-4, μετά από μία ώρα και δέκα λεπτά.

Το τρίτο σετ, άρχισε με διαδοχικά break, πρώτα από τον Τσιτσιπά και αμέσως μετά από τον Τζόκοβιτς. Στην συνέχεια, αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους (2-2 και 3-3), με τον Σέρβο να διαχειρίζεται ιδανικά τις συνθήκες και να υπερασπίζεται με εξαιρετικό τρόπο τα κεκτημένα. Δεν είναι άλλωστε τυχαία -και παραμένει- ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών και μάλιστα σ’ αυτήν την ηλικία. Ο «Νόλε» προηγήθηκε με 4-3, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής, δεν ήταν διατεθειμένος να «παραδοθεί άνευ όρων» και ισοφάρισε σε 4-4. Με ένα «καθαρό» game, ο Σέρβος προηγήθηκε με 5-4 και οι μπάλες πήγαν στα χέρια του Τσιτσιπά, ο οποίος σέρβιρε για να παραμείνει στο ματς και ανταποκρίθηκε, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Παίζοντας με… ρομποτική ακρίβεια, ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 6-5 κι έθεσε ξανά τον Τσιτσιπά με την «πλάτη στον τοίχο». Ο νεαρός, ανταπεξήλθε εκ νέου και αφού ισοφάρισε σε 6-6, «έστειλε» το σετ στο tie break. Ο Σέρβος, ο οποίος πριν τον αγώνα έκανε λόγο ακόμη και για πέντε σετ, είχε φθάσει τόσο κοντά στην νίκη, που δεν… γινόταν να χάσει την ευκαιρία. Προηγήθηκε γρήγορα με 5-0 κι έκλεισε το σετ και το ματς με 7-5, μετά από 1 ώρα και 10 λεπτά παιχνιδιού, γράφοντας ιστορία με τα 22 Grand Slams, όσα έχει και ο Ναδάλ. Στα 20 ο 3ος Ρότζερ Φέντερερ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους «8» του Conference League και με βάση την φετινή τους πορεία από το καλοκαίρι και τα προκριματικά, αυτά είναι τα χρήματα που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής.