Μικρές διακυμάνσεις και αρκετή νευρικότητα εμφανίζει σήμερα η Wall Street, η οποία από τη μία προσπαθεί να προσαρμοστεί στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται, ενώ αναμένει και την αυριανή απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,09% στις 33.747 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,31% στις 4.030 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,54% στις 11.455 μονάδες.

Οι μεγάλοι χαμένοι από το ράλι των μετοχών κατά 81 δισ. δολάρια

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Caterpillar υποχωρούν περισσότερο από 2%, μετά την ανακοίνωση των τελευταίων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του βιομηχανικού κολοσσού. Εν τω μεταξύ, η General Motors σημειώνει άλμα άνω του 4% μετά την ανακοίνωση ισχυρών κερδών.Παρόλα αυτά, ο Ιανουάριος είναι πολύ θετικός για τις μετοχές. Μέχρι χτες, ο S&P 500 και ο Dow σημειώνουν άνοδο 4,64% και 1,72% τον Ιανουάριο, αντίστοιχα, και οδεύουν προς τον τρίτο θετικό μήνα τους σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Ο S&P 500 βρίσκεται επίσης σε καλό δρόμο για τον καλύτερο Ιανουάριο από το 2019. Ο Nasdaq Composite έχει σημειώσει άνοδο 8,86% αυτόν τον μήνα, σε τροχιά για την καλύτερη μηνιαία επίδοσή του από τον Ιούλιο.

«Ο λόγος για τον οποίο είμαι αισιόδοξος για τις μετοχές στην αρχή του έτους είναι επειδή οι αναθεωρήσεις είναι ως επί το πλείστον πίσω μας, οι άνθρωποι έγιναν πολύ αρνητικοί», δήλωσε ο Adam Parker της Trivariate Research. Ένας θετικός Ιανουάριος θα μπορούσε να είναι ένα καλό σημάδι για την αγορά και ενδεχομένως να προμηνύει μια συνεχή άνοδο τους μήνες που ακολουθούν. Από τις πέντε περιπτώσεις στις οποίες ο S&P κέρδισε περισσότερο από 5% τον Ιανουάριο μετά από ένα αρνητικό έτος, ο δείκτης αναφοράς αυξήθηκε κατά 30% για το έτος κατά μέσο όρο, ανέφερε ο Ryan Detrick της Carson Group.

Η προσοχή, βέβαια, στρέφεται στην απόφαση για τα επιτόκια που αναμένεται μετά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που ξεκινά σήμερα, Τρίτη. Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, αλλά θα παρακολουθήσουν τα σχόλια για ενδείξεις σχετικά με το πόσο περαιτέρω σκοπεύει να αυξήσει η Fed ή πότε σχεδιάζει να μειώσει τα επιτόκια.Στα μάκρο της ημέρας, το κόστος αποζημίωσης των εργαζομένων αυξήθηκε με βραδύτερο ρυθμό το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ. Ο δείκτης κόστους απασχόλησης, ένας σημαντικός δείκτης πληθωρισμού για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, έδειξε ότι οι αποζημιώσεις αυξήθηκαν κατά 1% για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου. Αυτό ήταν λίγο κάτω από την εκτίμηση 1,1% του Dow Jones. Ήταν επίσης χαμηλότερη από την αύξηση 1,2% το τρίτο τρίμηνο. Σε δωδεκάμηνη βάση, ο ECI αυξήθηκε κατά 5,1%, ελαφρώς υψηλότερα από την αύξηση 5% το τρίτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street