Ραντεβού με την… επιτυχία είχαν το 2022 οι traders εμπορευμάτων της Goldman Sachs το 2022, ενισχύοντας έτι περαιτέρω το δυνατό χαρτί της επενδυτικής τράπεζας.

Σύμφωνα με πηγές, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, τα έσοδα από τον συγκεκριμένο τομέα εκτινάχθηκαν στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, από περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν σε καθένα από τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Μετά την αφαίρεση των δαπανών που συνδέονται με την επιχείρηση, η μονάδα με επικεφαλής τον Ed Emerson αναδεικνύεται ως η βασική ατμομηχανή κερδοφορίας, σε μια χρονιά κατά την οποία τα καθαρά έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν στο μισό στα 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Goldman Sachs: Ψαλίδι 29% στις αποδοχές του Σόλομον

Η επαναφορά

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη για την άλλοτε ιστορική ομάδα που είχε βουλιάξει στην απαξία μόλις πριν από πέντε χρόνια μετά από μια μακρά ύφεση.

Η Goldman αφοσιώθηκε στην επιχείρηση αυτή όταν η πανδημία και οι γεωπολιτικές εντάσεις άρχισαν να δυσκολεύουν τα πράγματα παγκοσμίως, δημιουργώντας ένα από τα πιο προσοδοφόρα περιβάλλοντα για μια γενιά traders που επικεντρώθηκαν στην ενέργεια, τα μέταλλα και τη γεωργία. Για τους συμμετέχοντες στον κλάδο, αυτό τροφοδότησε τις ελπίδες για έναν μακροπρόθεσμο προβλεπόμενο «υπερκύκλο» εμπορευμάτων που θα μπορούσε να διαρκέσει μια δεκαετία.

Κεφαλαιοποίηση της φρενίτιδας

Η τόλμη της Goldman στην κεφαλαιοποίηση της φρενίτιδας της αγοράς έχει υπογραμμίσει τη σημασία των βασικών δραστηριοτήτων της στη Wall Street σε μια στιγμή που η εταιρεία έχει δεχθεί ένα πλήγμα στην καταναλωτική τραπεζική και προσπαθεί να μειώσει το κόστος.

Η μονάδα εμπορευμάτων προσελκύει αυξημένο ενδιαφέρον λόγω του εξέχοντος ρόλου της στην ανάπτυξη της Goldman από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν η επενδυτική τράπεζα εξαγόρασε την J. Aron & Co. και έγινε θερμοκήπιο για μια ομάδα ηγετών που στη συνέχεια συνέχισαν να διευθύνουν την εταιρεία. Αλλά μέχρι το τέλος του 2017, η επιχείρηση βρισκόταν σε παρακμή και οι dealmakers που χειρίζονταν εταιρικές εξαγορές ήταν σε άνοδο.

Το 2022, οι άγριες διακυμάνσεις στις τιμές των εμπορευμάτων που πυροδοτήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησαν μια ιδιαίτερα κερδοφόρα περίοδο για τους traders εμπορευμάτων.

Η απόδοση της Goldman πέρυσι πλησίασε το ιστορικό ρεκόρ του 2009, όταν είχαν φτάσει στα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή