Καμία ανησυχία στη Λεωφόρο Αθηνών, που φαίνεται να έχει ενσωματώσει τη μακροοικονομική συγκυρία στην Ευρωζώνη, ενώ παράλληλα απορροφά με τον καλύτερο τρόπο την ανασφάλεια της προεκλογικής περιόδου

Οι αποφάσεις της ΕΚΤ και το λεκτικό της Λανγκάρντ ήρθαν να επιβεβαιώσουν την εδώ και μέρες θετική πορεία του ΧΑ, που προεξόφλησε σωστά την περίσταση.

Οι ευρωαγορές κινήθηκαν άμεσα στο πρόσταγμα της ΕΚΤ, ειδικότερα δε ο γερμανικός 40άρης, χαρίζοντας επιπλέον πόντους στο σενάριο της ανοδικής συνέχισης.

Ο ΓΔ έπιασε σήμερα ένα βραχυπρόθεσμο στόχο που άνοιξε με την κατοχύρωση των 900 μονάδων στα τέλη του Νοεμβρίου, και με την αίρεση μιας ευκταίας διορθωτικής κίνησης εν είδει ανακούφισης για το υπερθερμασμένο ταμπλό, έχει μείνει μια προσέγγιση των 1040-1060 (2530 του 25άρη) ως μεσοπρόθεσμη αντίσταση, διανύοντας -προσώρας- την 7η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα.

Και πάλι, η πλειονότητα των τίτλων μεγάλης κεφ/σης βοήθησε σε όλα τα επίπεδα, με τον τζίρο να διαχέεται σωστά (μόλις το 1/3 αυτού απορροφήθηκε από τραπεζόχαρτα). ΜΥΤΙΛ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΜΟΗ συνέχισαν να αγοράζονται, με τον τρίτο σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων, επί συνόλω 8 μετοχών (επιπλέον οι ΜΙΓ, ΚΛΜ, ΑΛΜΥ, ΕΥΡΩΒ, ΕΛΙΝ, ΕΤΕ και ΑΡΑΙΓ).

Στον αντίποδα βρέθηκε η ΤΕΝΕΡΓ υπό τη φημολογία της πορείας των εν εξελίξει deals, που έχανε έως και 7% ενδοσυνεδριακά και τη διοίκηση να αρνείται το οτιδήποτε. Παρεμπιπτόντως, η εταιρεία ακόμα και μετά από τέτοιο πολύχρονο ανδοικό ράλι, δεν θεωρείται ακριβη. Τουναντίον.

Σημαντικό ενδιαφέρον προσέλκυσε η ΙΝΚΑΤ, που παρά το ότι μπήκαν τα νέα χαρτιά με τους νεοεισελθέντες ήδη σε κέρδη, οι πωλήσεις ήταν λιγοστές και εύκολα απορροφήσιμες, ώστε η μετοχή να συνεχίσει το μεσοπρόθεσμο ανοδικό της κρεσέντο.

Στην αγορά ομολόγων, βγήκαν πασιφανώς κάποιοι απρόσεκτοι πωλητές που κυριολεκτικά ..πέταξαν ομολογίες στον αέρα, με τις ΝΟΒΑΛ, ΕΛΧΑ, ΠΡΟΝΤΕΑ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ(Ο3) να πιέζονται περισσότερο, οι πρώτες δύο σε ιστορικά χαμηλά.

Όπως όλα δείχνουν, οι μεσοπρόθεσμοι αγοραστές παραμένουν νικητές και κερδισμένοι, χωρίς κάποια όρεξη για αποεπένδυση. Η στήριξη φαίνεται στις 996.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση

Ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο απορρόφησε τους κραδασμούς που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ελέω πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολυετή υψηλά.

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.