Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, σχεδιάζει να ξεκινήσει μια υπηρεσία chatbot και να εντάξει περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη στη μηχανή αναζήτησής της, απαντώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη Microsoft στο πλαίσιο του αγώνα δρόμου για το ποιος από τους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς θα ηγηθεί του νέου τεχνολογικού άλματος.

Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς τα chatbot αλλάζουν την αγορά εργασίας

Σε ανάρτησή του τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Sundar Pichai, δήλωσε ότι η εταιρεία δημιουργεί μια υπηρεσία συνομιλιών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται Bard, η οποία αρχικά θα κυκλοφορήσει δοκιμαστικά πριν διατεθεί στο ευρύ κοινό, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το Bard τροφοδοτείται από το LaMDA, την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της Google, η οποία μπορεί να παράγει ομιλία που μοιάζει τόσο πολύ με τον άνθρωπο, ώστε ένας μηχανικός της εταιρείας πέρυσι να την αποκαλέσει «συναισθηματική», έναν ισχυρισμό που ο τεχνολογικός γίγαντας και οι επιστήμονες απέρριψαν ευρέως.

«Αγώνας δρόμου» με τη Microsoft

Η είδηση ακολουθεί τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Microsoft, ότι στοχεύει να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη σε όλα τα προϊόντα της, καθώς και να διευρύνει τη διαθεσιμότητα του πολυσυζητημένου ChatGPT, του chatbot της νεοσύστατης OpenAI, την οποία υποστηρίζει.

Η Google σχεδιάζει επίσης να προσθέσει λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη στη μηχανή αναζήτησής της, οι οποίες θα συνθέτουν πληροφορίες για να απαντήσουν σε σύνθετα ερωτήματα, όπως αν είναι ευκολότερο να μάθει κανείς να παίζει κιθάρα ή πιάνο, δήλωσε ο Pichai. Και η Google θα διαθέσει εργαλεία που θα τροφοδοτούνται αρχικά από το LaMDA και αργότερα από άλλη τεχνολογία AI, σε προγραμματιστές ιστοσελίδων, δημιουργούς και επιχειρήσεις από τον επόμενο μήνα, είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή νοημοσύνη: Εφαρμογή δημιουργίας κλινικών σημειώσεων
Tεχνητή νοημοσύνη |

Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης γίνεται το... δεξί χέρι των γιατρών

Το DAX Express δημιουργεί κλινικές σημειώσεις μέσα σε δευτερόλεπτα, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να ελέγχουν αμέσως τις αυτοματοποιημένες περιλήψεις των επισκέψεών τους σε ασθενείς

«Ετσι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει την υγεία»
Plus |

«Ετσι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει την υγεία»

Η πανδημία της Covid μάς έδειξε ότι μπορούμε να επενδύσουμε σημαντικά ποσά όταν χρειάζεται και ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, λέει στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής του Τμήματος Υγείας στο Ινστιτούτο Σπουδών του Μέλλοντος της Κοπεγχάγης