Σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, οι εργασιακοί χώροι γραφείων στις ΗΠΑ αρχίζουν σταδιακά να γεμίζουν με εργαζόμενους και για πρώτη φορά μετά την πανδημία το ποσοστό πληρότητάς τους ξεπέρασε το 50%.

Συγκεκριμένα, η πληρότητα των γραφείων σε δέκα μεγάλες αμερικανικές πόλεις ξεπέρασε το 50,4% σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα, για πρώτη φορά από τις αρχές του 2020, σύμφωνα με την Kastle Systems. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2020, όταν η πανδημία του κορωνοϊού ξέσπασε και επεκτάθηκε και στις ΗΠΑ, πολλά γραφεία έκλεισαν και οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν τηλεργασία.

Disney: Tέλος στην υβριδική εργασία

Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν ωστόσο να μην έχουν επιστρέψει στο γραφείο σε σταθερή βάση ή πολύ περισσότερο σε καθημερινή βάση. Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι η Παρασκευή ήταν η ημέρα με τα χαμηλότερα ποσοστά πληρότητας και η Τρίτη με τα υψηλότερα. Η Kastle σημείωσε ότι και οι δέκα πόλεις που παρακολουθεί «έχουν φτάσει πλέον σε ποσοστά πληρότητας πάνω από 40%.

Αλλάζει το κλίμα στις εταιρείες, στροφή στο γραφείο

Οι μεγάλες εταιρείες άρχισαν να απαιτούν από τους διστακτικούς υπαλλήλους τους να επιστρέψουν στο γραφείο. Η Disney έδωσε εντολή στους εργαζόμενους να επιστρέφουν στα γραφεία τους τέσσερις ημέρες την εβδομάδα από την 1η Μαρτίου. Η Starbucks θέσπισε επίσης πρόσφατα ένα πρόγραμμα εργασίας από γραφείο διάρκειας τριών ημερών την εβδομάδα.

Η Apple κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους της εταιρείας να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, πυροδοτώντας εντάσεις με ορισμένα από τα στελέχη της. Η μητρική εταιρεία του Snapchat ζήτησε πρόσφατα από τους εργαζόμενους να επιστρέφουν στο γραφείο στο 80% του χρόνου εργασίας τους, ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, ξεκινώντας από αυτόν τον μήνα.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, δεν θέλει να αναγκάσει τους εργαζομένους της εταιρείας να επιστρέψουν στο γραφείο σύντομα, λέγοντας τον Σεπτέμβριο ότι «δεν έχει σχέδιο να απαιτήσει από τους ανθρώπους να επιστρέψουν».

Απεργία στο YouTube

Δεκάδες εξωτερικοί συνεργάτες του YouTube πραγματοποιούν απεργία σήμερα Παρασκευή για να διαμαρτυρηθούν για αυτό που περιγράφουν ως παράλογες πολιτικές επιστροφής στο γραφείο που θα μπορούσαν να αναγκάσουν πολλούς από αυτούς να μετεγκατασταθούν από άλλες πολιτείες.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν περισσότεροι από 40 εξωτερικοί συνεργάτες του YouTube Music, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων της Alphabet, το οποίο υποστηρίζει την απεργία. Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται σε μια ενδιάμεση εταιρεία που ονομάζεται Cognizant και ζητούν από την εταιρεία τους αλλά και τη μητρική Google του YouTube, να αναθεωρήσουν τις πολιτικές εντός του γραφείου ώστε να είναι πιο ευέλικτες.

Η απεργία ψηφίστηκε από τους εξωτερικούς συνεργάτες αφότου έλαβαν εντολή να παρουσιαστούν σε γραφείο στο Όστιν από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων της Alphabet, περίπου το ένα τέταρτο των απεργών εργαζομένων εδρεύει εκτός του Τέξας και η πλειοψηφία των εργαζόμενων αυτών είχε εξαρχής προσληφθεί για να εργαστεί με τηλεργασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή