Έχουν βάσανα και οι δισεκατομμυριούχοι, θα έλεγε ο λαός μας, στην είδηση ότι ο γιος του Λιβανο-Βραζιλιάνου δισεκατομμυριούχου τραπεζίτη Τζόζεφ Σάφρα, ιδρυτή της Banco Safra, έβδομης μεγαλύτερης τράπεζας στη Βραζιλία και 19ης μεγαλύτερης στη Λατινική Αμερική, μήνυσε τη μητέρα του και τα δύο αδέρφια του για κληρονομικές διαφορές.

Η αγωγή

Ο Αλμπέρτο Σάφρα κατηγόρησε την οικογένειά του ότι σκόπιμα μείωσαν το μερίδιό του σε μια εταιρεία χαρτοφυλακίου της Safra National Bank επιδιώκοντας να τον εκδιώξουν από την οικογενειακή αυτοκρατορία.

Στην αγωγή, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο μηνυτής ισχυρίστηκε ότι η μητέρα του, Βίκυ Σάφρα και τα αδέρφια Τζέικμπ και Ντέιβιντ, είχαν εμπλακεί σε πράξεις κακής εταιρικής συμπεριφοράς για να βλάψουν τα συμφέροντά του στην εταιρεία.

«Λόγω παράνομων και επιθετικών πράξεων που διέπραξαν τα αδέρφια του, ο Αλμπέρτο ​​Σάφρα δεν είχε άλλη επιλογή από το να καταθέσει μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης για να προστατεύσει τα δικαιώματά του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικηγόρου του.

Ο Αλμπέρτο Σάφρα παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Banco Safra στα τέλη του 2019 μετά από μια διαφωνία με τον μικρότερο αδερφό του Ντέιβιντ. Έναν χρόνο αργότερα, ο πατέρας τους, Τζόζεφ Σάφρα, ο οποίος κατείχε για πολλά χρόνια τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου της Βραζιλίας και του πλουσιότερου τραπεζίτη στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 82 ετών.

Το 2021, ο Αλμπέρτο και η οικογένεια έφτασαν κοντά σε μια συμφωνία σχετικά με την επιθυμία του εκλιπόντος πατριάρχη της οικογένειας να αποφύγει τις διαφορές σχετικά με την περιουσία, η αξία της οποίας ανερχόταν σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Ο πατέρας τον είχε αποκηρύξει»

Σε ανακοίνωσή της, η οικογένεια Σάφρα απέρριψε τους ισχυρισμούς του Αλμπέρτο ​​και είπε ότι «λυπάται για τον δρόμο που πήρε ο Αλμπέρτο, ο οποίος ενήργησε πρώτα εναντίον του πατέρα του όταν βρισκόταν εν ζωή και τώρα ενεργεί ενάντια στη μνήμη του».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Αλμπέρτο άφησε την Banco Safra λίγους μήνες αφότου έλαβε δωρεές από τον πατέρα του εν αναμονή της κληρονομιάς του, χωρίς να λάβει υπόψη τις εκκλήσεις που έκανε προσωπικά ο πατέρας του και ξεκίνησε μια επιχείρηση ανταγωνιστική προς τη Banco Safra, «έχοντας μάλιστα προσεγγίσει και προσλάβει αρκετά στελέχη της Ομάδα».

Στη δήλωση της οικογένειας προστίθεται ότι ο Τζόζεφ Σάφρα είχε ζητήσει από πολλά στελέχη να μην ακολουθήσουν τον Αλμπέρτο και μετά από αρκετές αρνήσεις του Alberto να αλλάξει τα σχέδιά του, αποκήρυξε τον γιο του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή