Μνημόνιο συμφωνίας (MOU) υπέγραψαν η Wilhelmsen Ship Management και η Affinity Shipping για την από κοινού ίδρυση μιας ανεξάρτητης εταιρείας που θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμμόρφωσης σχετικά με το EU ETS (Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης),

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η δημιουργία της εταιρείας θα είναι η πρώτη στο είδος της, προσφέροντας μια πλήρη υπηρεσία εξωτερικής ανάθεσης για τη διαχείριση του EU ETS στη ναυτιλία.

Ινδία: Σκέπτεται να θέσει όριο ηλικίας στα πλοία που προσεγγίζουν τα λιμάνια της

Η υπηρεσία αυτή ενσωματώνει την τεχνική διαχείριση των πλοίων και την προμήθεια δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα για να υποστηρίξει τους πλοιοκτήτες (owners), τις διαχειρίστριες εταιρείες (managers) και τους φορείς που ελέγχουν την εμπορική λειτουργία των πλοίων (operators) στη νέα εποχή συμμόρφωσης με τις εκπομπές ρύπων.

Μετά τη συμφωνία του Δεκεμβρίου μεταξύ των διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ένταξη της ναυτιλίας στο ETS της Ε.Ε., οι πλοιοκτήτες και οι διαχειρίστριες εταιρείες θα πρέπει να αποκτήσουν άδειες εκπομπών για το 40% των ισχυουσών εκπομπών τους το 2024, οι οποίες θα αυξηθούν στο 70% το 2025 και στο 100% το 2026 συνεχίζοντας έτσι και σε μελλοντικό χρόνο.

Η WSM εισάγει την τεχνογνωσία στα θέματα τεχνικής διαχείρισης πλοίων, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης των εκπομπών και της συμμόρφωσης με το υφιστάμενο σύστημα Παρακολούθησης (Monitoring), γνωστοποίησης στοιχείων (Reporting) και Επαλήθευσης (Verification) MRV της Ε.Ε., ενώ η Affinity διαθέτει εμπειρία στην πώληση και αγορά προϊόντων άνθρακα, στη διαχείριση του Μητρώου Δικαιωμάτων (EU Allowances Registry) EUA της Ε.Ε., στην ανάλυση της έκθεσης στο ETS και στην παροχή συμβουλευτικής σχετικά με τις αγορές εκπομπών.

«Είναι ευχαρίστηση μας να συνεργαζόμαστε με την Affinity σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, η οποία θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στους πελάτες και θα εξασφαλίσει πλήρη διαφάνεια σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας . Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην ομαλή μετάβαση της συμμόρφωσης με το EU ETS, καθώς και δίνει προτεραιότητα στα συμφέροντα των πελατών μας μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης των εκπομπών ρύπων», δήλωσε ο Carl Schou, CEO και President της WSM.

Ο Richard Fulford-Smith, Managing Partner της Affinity Shipping, πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την WSM στην έναρξη λειτουργίας της εταιρείας που θα παρέχει ολοκληρωμένη λύση για τις ανάγκες των πλοιοκτητών και των φορέων που ελέγχουν την εμπορική λειτουργία των πλοίων όσον αφορά την υποβολή εκθέσεων των εκπομπών ρύπων και την υποστήριξη της εμπορίας ρύπων. Πρόκειται για μια ισχυρή συγκέντρωση τεχνογνωσίας που προωθεί τον στόχο μας να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να διαχειριστούν την οικονομική τους έκθεση στην επερχόμενη ενεργειακή μετάβαση».

Η νέα κοινοπρακτική εταιρεία θα εδρεύει στο Όσλο της Νορβηγίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία