Την πλατφόρμα ZeroNorth είναι πλέον διαθέσιμη στους πλοιάρχους των πλοίων, ξεκινώντας με δύο νέες υπηρεσίες λογισμικού που βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης: ZeroNorth Onboard και Live Voyage Optimisation Plan, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία τεχνολογίας ZeroNorth.

Το λανσάρισμα αυτό έρχεται μόλις 15 μήνες μετά την κυκλοφορία της υπηρεσίας δρομολόγησης καιρού από την εταιρεία. Η πλατφόρμα παρέχει πλέον στους πελάτες πλήρη υποστήριξη για τη δρομολόγηση των καιρικών συνθηκών μέσω της ενεργοποίησης της πρόσβασης των πλοιάρχων.

Το ZeroNorth Onboard παρέχει στους πλοιάρχους πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις πληροφορίες που χρειάζονται για να βελτιστοποιήσουν τα ταξίδια τους εν πλω. Επιπλέον, η υπηρεσία Live Voyage Optimisation Plan ( Ενεργό Πλάνο Βελτιστοποίησης Ταξιδιού ) μεταφέρει λεπτομέρειες δρομολόγησης σε ζωντανή προβολή, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων μετεωρολογικών προβλέψεων, και επιτρέπει στις ομάδες ξηράς να ενημερώνουν και να στέλνουν σχέδια πλόων σε ένα μόνο λεπτό.

Οι πλοίαρχοι έχουν πρόσβαση σε επικαιροποιημένες προβλέψεις, δίνοντάς τους τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αποφασίσουν εάν το σχέδιο πλου πρέπει να τροποποιηθεί ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη αποδοτικότητα των καυσίμων, ότι το πλοίο θα παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα και, τελικά, ότι θα παραμείνει ασφαλές.

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση κατά 13,6% στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2020

Η παροχή υπηρεσιών

Η παροχή αυτών των υπηρεσιών επί του πλοίου εξαλείφει επίσης την ανάγκη αναμονής για έγγραφες ενημερώσεις καιρού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  και την ανάγκη επικοινωνίας με μετεωρολογικές υπηρεσίες, για να γνωρίζουν τις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσει το πλοίο στη διαδρομή του.

Σχολιάζοντας τη διαθεσιμότητα της πλατφόρμας ZeroNorth στα πλοία, ο Pelle Sommansson, Chief Product & AI Officer, ZeroNorth, δήλωσε: “Η ζωή στη θάλασσα μπορεί να είναι απρόβλεπτη. Οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν γρήγορα και οι πλοίαρχοι πρέπει να είναι σε θέση να λαμβάνουν γρήγορα αποφάσεις για να διατηρούν τα πλοία ασφαλή και στη σωστή πορεία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θέτουμε στα χέρια τους το ZeroNorth Onboard και το Live Voyage Optimisation Plan για να μπορέσουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα δεδομένα και την προοπτική που χρειάζονται για να λαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις δρομολόγησης.

«Καθώς η ναυτιλία επιδιώκει τους στόχους της βιωσιμότητας και τους εμπορικούς της στόχους με όλο και μεγαλύτερο σθένος, η διάθεση της πλατφόρμας ZeroNorth επί των πλοίων θα προωθήσει τη στενότερη συνεργασία μεταξύ εκείνων που βρίσκονται στη θάλασσα και εκείνων που βρίσκονται στην ξηρά, εξασφαλίζοντας πλήρη ευθυγράμμιση και διαφάνεια σε ό,τι αφορά τους στόχους και τους βασικούς δείκτες επιδόσεων. Περιμένουμε να δούμε με ενθουσιασμό πώς αυτός ο νέος κόμβος συνεργασίας θα επιταχύνει την ψηφιοποίηση και την απαλλαγή της βιομηχανίας μας από τις ανθρακούχες εκπομπές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green