Στο πρόγραμμα κατασκευής νέων σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία με επίκεντρο τη Δυτική Θεσσαλονίκη καθώς και τα έργα που αλλάζουν την περιοχή, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης στο πλαίσιο των εγκαινίων του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Δημοτική Ενότητα Αμπελοκήπων.

«Βασικός μας στόχος είναι τα επόμενα χρόνια 5.000 μαθητές στην ευρύτερη περιοχή να είναι σε νέες σύγχρονες, βιοκλιματικές υποδομές, που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας» τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

Πότε θα μπει σε ράγες λειτουργίας το Μετρό της Θεσσαλονίκης

16 σχολικές μονάδες στην Κεντρική Μακεδονία

Όπως σημείωσε, «υλοποιούμε την κατασκευή 16 Σχολικών Μονάδων στη Κεντρική Μακεδονία, οι περισσότερες εκ των οποίων 11 βρίσκονται στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα 3 στους Δήμους Νεάπολης – Συκεών, 4 στο Δήμο Παύλου Μελά, 2 στο Δήμο Ωραιοκάστρου, 1 στο Δήμο Λαγκαδά και 1 στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης».

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών, «το συνολικό έργο είναι προϋπολογισμού 128,4 εκατομμυρίων ευρώ, γίνεται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, έχει πλέον προσωρινό ανάδοχο και πιστεύουμε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2023».

Υπενθύμισε ότι, «στην περιοχή του Ευόσμου πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή του 24ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ δημοπρατήθηκε και προχωρά άμεσα η υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή ενός ακόμα σημαντικού σχολείου για την περιοχή, του 25ου Δημοτικού Σχολείου, επιλύοντας ουσιαστικά το πρόβλημα της πρωτοβάθμιας σχολικής στέγης στην περιοχή».

Ενεργειακή αναβάθμιση στον οδοφωτισμό Αττικής

Οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών

«Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών για αναβάθμιση των σχολικών τους υποδομών συνολικά, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και προχωράμε μέσω της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές, στην εκπόνηση των μελετών για την υλοποίηση των σχολικών υποδομών του Γυμνασίου – Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, του 1ου Νηπιαγωγείου Τριανδρίας, του 2ου Νηπιαγωγείου Τριανδρίας και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς» πρόσθεσε ο Υφυπουργός Υποδομών.

Αφού εξέφρασε την χαρά του για την ευκαιρία που του δόθηκε, όπως είπε: «να βρεθώ ανάμεσα σε συμπολίτες και συμπατριώτες μου» ο κ. Καραγιάννης επισήμανε ότι «τα 3 τελευταία χρόνια έχουμε αποδείξει ότι έχουμε κατανοήσει τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, αλλά το κυριότερο, έχουμε το σχέδιο και τη βούληση να πραγματοποιούμε τα απαραίτητα έργα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές