Σημαντικές στηρίξεις σε μεγάλες εταιρίες βρήκε σήμερα η Wall Street, η οποία έκλεισε με σημαντικά κέρδη, ανακτώντας σημαντικό μέρος από το χαμένο έδαφος της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ οι επενδυτές αναμένουν παράλληλα και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,11% στις 34.246 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,15% στις 4.137 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,48% στις 11.891 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Στο πράσινο με οδηγό το ΠαρίσιΗ Microsoft ηγήθηκε των κερδών του Dow, σημειώνοντας άνοδο 3%. Η Nike, η Salesforce και η Intel έδωσαν επίσης ώθηση στον δείκτη, με άνοδο 2,5%, 2,3% και 2,61%, αντίστοιχα. Επίσης, κέρδη άνω του 2% και για τη Ford, η οποία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την κινεζική εταιρεία CATL για ένα εργοστάσιο μπαταριών αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Μίσιγκαν, παρά τις πολιτικές αντιδράσεις κατά της σχέσης της Ford με την εταιρεία.

Εν αναμονή του πληθωρισμού

Οι επενδυτές αναμένουν βέβαια περισσότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα. Την Τρίτη, θα δημοσιευθεί ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ιανουαρίου, ο οποίος θα δείξει εάν οι αυξήσεις των τιμών συνέχισαν να επιβραδύνονται εν μέσω των αυξήσεων των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.

Βέβαια, ο προέδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να κερδηθεί η μάχη κατά του πληθωρισμού. Ο Πάουελ σημείωσε επίσης ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να αυξηθούν περισσότερο από ό,τι αναμένουν οι αγορές, εάν οι πιέσεις του πληθωρισμού δεν υποχωρήσουν.“Ο κίνδυνος, ωστόσο, είναι ότι η πρόωρη χαλάρωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών και, με τη σειρά της, η αναθέρμανση των προσδοκιών για την ανάπτυξη μπορεί να είναι αντιπαραγωγική από την άποψη της καταπολέμησης του πληθωρισμού. Πράγματι, μετά τα πολύ θετικά στοιχεία για τις μισθοδοσίες του Ιανουαρίου, αρκετοί αξιωματούχοι της Fed μίλησαν για αύξηση των προσδοκιών για τα επιτόκια.Από την άλλη, οι κακές επιδόσεις των μετοχών την περασμένη εβδομάδα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια παύση που τελικά θα ανανεώσει την ανοδική πορεία της αγοράς, σύμφωνα με τον John Stoltzfus της Oppenheimer. Μπορεί επίσης να είναι μια καλή ευκαιρία για τους επενδυτές να ενισχύσουν τα χαρτοφυλάκιά τους με ρευστότητα.“Παραμένουμε θετικοί για τις μετοχές και θεωρούμε την τρέχουσα υποχώρηση ως μια ευκαιρία για τους επενδυτές να αναζητήσουν ευκαιρίες”, έγραψε ο Stoltzfus. “Σύμφωνα με την εμπειρία μας από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στις αγορές, είναι σημαντικό “να γνωρίζετε τι κατέχετε και γιατί το κατέχετε σε σχέση με τους επενδυτικούς σας στόχους, τους σκοπούς και την ανοχή σας στον κίνδυνο και να διαμορφώνετε σωστά τις προσδοκίες σας”, ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street