Υποχωρούν οι τιμές του χρυσού στη σκιά της ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν σε πιο πιο ασφαλείς προβλέψεις για την αύξηση των επιτοκίων από την Fed.

Η τιμή του χρυσού υποχωρούσε κατά 0,72% στα 1.851,28 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό υποχώρησαν κατά 0,72% στα 1.851,26 δολάρια.

Πετρέλαιο: Συγκρατημένοι σήμερα οι επενδυτές – Πτωτικά οι τιμές εν αναμονή του πληθωρισμού των ΗΠΑ

Ο δείκτης δολαρίου σημείωνε πτώση 0,2%, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων έφτασαν ενδοσυνεδριακά στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα στοιχεία του αμερικανικού ΔΤΚ που θα ανακοινωθεί αύριο, ο οποίος αναμένεται να έχει σημειώσει άνοδο 0,4% τον Ιανουάριο. Οι αναθεωρήσεις των προηγούμενων στοιχείων έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο αντί να μειωθούν όπως είχε εκτιμηθεί προηγουμένως.

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει ότι τα αμερικανικά επιτόκια  θα κορυφωθούν γύρω στο 5,15% και στη συνέχεια θα μειώνοναι με αργο ρυθμό.

Η διοικητής της Fed Michelle Bowman δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ  θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια προκειμένου να τα φτάσει σε επίπεδο αρκετά υψηλό ώστε να μειώσει και πάλι τον πληθωρισμό.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,8% στα 21,8159 δολάρια η ουγγιά. Στον αντίποδα η πλατίνα ενισχύεται κατά 1,09% στα 954,8581 δολάρια και το παλλάδιο κατά 0,91% στα 1.556,2451 δολάρια, αφού υποχώρησε σε χαμηλό σχεδόν τριών ετών νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες