Βελτίωση των προσδοκιών τους για την παγκόσμια οικονομία, αλλά και μία στάση με μερική διόρθωση των αγορών κυρίως στην Ευρώπη, «βλέπουν» κατά την τελευταία έρευνα του Φεβρουαρίου της Bank of America μεταξύ των επαγγελματιών της αγοράς, συνολικά 299 fund managers με υπό διαχείριση κεφάλαια 847 δισ. δολ.  Σύμφωνα με τους επαγγελματίες των αγορών,  μόνο το 24% των διαχειριστών «βλέπει» πλέον παγκόσμια ύφεση τους επόμενους δώδεκα μήνες, από 51% τον περασμένο μήνα και 77% τον Νοέμβριο. Μετά το άνοιγμα της οικονομίας της Κίνας, το 78% των fund managers αναμένει ισχυρότερη ανάπτυξη τους επόμενους δώδεκα μήνες, ενώ το 83% προβλέπει περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Οι επαγγελματίες των αγορών εξακολουθούν να θεωρούν τον στασιμοπληθωρισμό ως το πιο πιθανό μακροοικονομικό σκηνικό μεσοπρόθεσμα, καθώς η ανάπτυξη θα παραμείνει κάτω από τη μακροχρόνια τάση και ο πληθωρισμός αντίστοιχα πάνω από τη μακροπρόθεσμη τάση τους επόμενους 12 μήνες.

Η πλειοψηφία (το 53%) αναμένει πλέον μία διόρθωση των τιμών των μετοχών στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα, απόρροια κυρίως της νομισματικής σύσφιγξης, παρά το γεγονός ότι μεσοπρόθεσμα οι διαχειριστές παραμένουν σε ποσοστό 55%, ανοδικοί/αγοραστές/bullish για τις χρηματιστηριακές αγορές.

UBS: Οι διακυμάνσεις της αγοράς θα συνεχιστούν μέχρι να ξεκαθαρίσει η οικονομική αβεβαιότητα

Ο στρατηγικός αναλυτής Μάικλ Χάρτνετ, της Bank of America, εκτίμησε ότι το γεγονός πως ένα σημαντικό ποσοστό των διαχειριστών (το 31%) διατηρεί σήμερα «μειωμένες θέσεις» (από 52% τον Σεπτέμβριο) σε μετοχές, η όποια διόρθωση δεν θα είναι σημαντική. Εν τω μεταξύ, οι θέσεις σε μετρητά μειώθηκαν αυτόν τον μήνα και είναι τώρα σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν λίγο πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Υστερα από το πρόσφατο διεθνές ράλι των μετοχών, ορισμένοι στρατηγικοί αναλυτές, όπως ο Μάρκο Κολάνοβιτς της JPMorgan Chase & Co., εμφανίζονται πλέον επιφυλακτικοί, αναμένοντας διόρθωση των τιμών και συστήνουν μάλιστα στους επενδυτές να εκμεταλλευθούν την άνοδο για να μειώσουν τις θέσεις τους στις μετοχές αυξάνοντας θέσεις στα ομόλογα, προβλέποντας ότι το πρώτο τρίμηνο θα αποδειχθεί το σημείο στο οποίο οι αγορές θα φθάσουν στην κορυφή τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή