Σε επιβράδυνση της παραγωγής της στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου για να προετοιμαστεί για την κατασκευή μιας ανανεωμένης έκδοσης του σεντάν Model 3, προσανατολίζεται η Tesla, σύμφωνα με το Reuters.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει σχολιάσει τη νέα έκδοση, με την κωδική ονομασία Highland. Ο διευθύνων σύμβουλος Ιλον Μασκ ανέφερε ότι η Tesla θα μιλήσει για τη στρατηγική και τον οδικό χάρτη προϊόντων της, την 1η Μαρτίου, ημέρα των επενδυτών.

Renault: Προειδοποιεί ότι οι κινήσεις της Tesla θα βλάψουν την ηλεκτροκίνηση

Στόχοι παραγωγής

Η νέα έκδοση αναμένεται να τεθεί σε παραγωγή στη Σαγκάη τον Σεπτέμβριο.

Με το νέο μοντέλο, η Tesla στοχεύει να μειώσει το κόστος παραγωγής και να ενισχύσει την ελκυστικότητα του πενταετούς ηλεκτρικού σεντάν, ανέφερε το Reuters τον Νοέμβριο.
Μία εστίαση θα είναι η μείωση του αριθμού των εξαρτημάτων και η πολυπλοκότητα στο εσωτερικό του. Θα υπάρξουν επίσης αλλαγές στο εξωτερικό και στην απόδοση του κινητήρα.

Το ανανεωμένο μοντέλο θα συναρμολογηθεί  στο εργοστάσιο στο Fremont της Καλιφόρνια. Οι οικοδομικές άδειες που κατατέθηκαν στην πόλη του Fremont σχετικά με αλλαγές στο εργοστάσιό της αναφέρουν «Highland» από τον περασμένο Ιούνιο.

Εκτός από το Cybertruck, είναι το μόνο νέο μοντέλο που η Tesla ανανεώνει τις γραμμές συναρμολόγησης για φέτος.

Τα πρωτότυπα της Tesla έχουν εντοπιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τους τελευταίους μήνες, τα οποία πολλοί πιστεύουν ότι είναι πρώιμες εκδόσεις.

Τα αυτοκίνητα προ-παραγωγής έχουν όλα καλυμμένα το μπροστινό και το πίσω μέρος τους με μουσαμά, προκαλώντας εικασίες ότι η Tesla έχει αλλάξει τη σχεδίαση και πιθανώς έχει προσθέσει αισθητήρες ή άλλα χαρακτηριστικά.

Η σημασία

Η Tesla έχει μόνο δύο κύρια μοντέλα παγκοσμίως. Το Model 3 έχει ξεπεραστεί σε πωλήσεις από το crossover Model Y και οι αναλυτές λένε ότι πρόκειται για ανανέωση.

Οι παγκόσμιες μειώσεις των τιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας ενίσχυσαν τις πωλήσεις , αλλά το χτύπημα για το Model 3 στην Κίνα δείχνει σημάδια κάμψης.

Οι πωλήσεις του Model 3 τετραπλασιάστηκαν τον Ιανουάριο μετά τη μείωση της βασικής τιμής του κατά σχεδόν 14%. Ωστόσο, για την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά περισσότερο από τα δύο τρίτα από τα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της China Merchants Bank International. Αντίθετα, οι πωλήσεις του Model Y παρέμειναν σταθερές.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η Tesla πρέπει να βελτιώσει την γκάμα της για να αποφύγει να χάσει μερίδιο από τους γρήγορα κινούμενους ανταγωνιστές στην Κίνα. Η προσέγγισή της να προσφέρει δύο βασικά μοντέλα έχει διατηρήσει το κόστος χαμηλό, αλλά οι Κινέζοι ανταγωνιστές έχουν κερδίσει με επιτυχία τους αγοραστές αυτοκινήτων με νεότερες προσφορές.

Ουδείς γνωρίζει-Πολλοί μαντεύουν

Οι θαυμαστές της Tesla, καθώς και οι αναλυτές εικάζουν ότι το «Highland» θα μπορούσε να είναι μια αναφορά στο εργοστάσιο της Ford Motor Co  στο Highland Park, όπου ο Henry Ford ξεκίνησε την κινούμενη γραμμή συναρμολόγησης του.

Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η Tesla βλέπει το νέο μοντέλο ως μια ευκαιρία να εισαγάγει τη δική της τεχνολογία παραγωγής που αλλάζει το παιχνίδι.

Άλλοι, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο Μασκ αδιαφορεί για τις κινηματογραφικές αναφορές, βλέπουν το όνομα ως ένα νεύμα στην ταινία του 1986 «Highlander», που απεικονίζει μια μάχη μεταξύ αθανάτων και γνωστών για το μότο: «μπορεί να υπάρχει μόνο ένας»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή