Το θέμα του Φ.Π.Α στις επισκευές και κατασκευές πλοίων τονίστηκε ιδιαίτερα στην κλειστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου EENMA Networking Luncheons. Στη συνάντηση συμμετείχε εκτός του κ. Πιτσιλή και των συνεργατών του, κ. Γιώργου Φάκου -Γενικού Διευθυντή Φορολογικής Διοίκησης και κ. Κωνσταντίνου Μουρτίδη-Γενικού Διευθυντή Τελωνείων και του Προέδρου της Ενωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ), κ. Χαράλαμπου Σημαντώνη, ο Πρόεδρος του ΝΕΕ Γιώργος Πατέρας και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΝΜΑ.

Επισημάνθηκε ότι ο ΦΠΑ στις επισκευές και κατασκευές πλοίων αποτελεί τροχοπέδη στη μετάβαση της ελληνικής shortsea ναυτιλίας στην πράσινη τεχνολογία, σε μία χρονική στιγμή που θα μπορούσε να αποτελέσει χρυσή ευκαιρία για την πράσινη μετάβαση του στόλου με την ταυτόχρονη επαναλειτουργία των ελληνικών ναυπηγείων.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΝΕΕ, κ. Γ. Πατέρας αναφέρθηκε σε θέματα γενικότερου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα φορολογικά ζητήματα και στις δυσκολίες λειτουργίας των πλοίων της ΕΕΝΜΑ, η επίλυση των οποίων θα έδινε την απαραίτητη ώθηση στο shortsea ως κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας και της ανάπτυξης, να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της οικονομικής και περιβαλλοντικής απόδοσης των πλοίων και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως υπήρξε και για την γενικότερη μεταρρυθμιστική δράση της ΑΑΔΕ, που αλλάζει το τοπίο στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News