Η Apple σχεδιάζει την παρουσίαση της πολύ-αναμενόμενης μάσκας μικτής πραγματικότητας στο φετινό Worldwide Developers Conference, το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η παρουσίαση της συσκευής σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη άνοιξη ωστόσο φαίνεται ότι μετατίθεται για λίγο αργότερα μιας και το WWDC πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο.

Πρόκειται για μια καθυστέρηση δύο μηνών μιας και προηγούμενα δημοσιεύματα ήθελαν την παρουσίαση να έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο της παρουσίασης τον Ιούνιο δεν ήταν κάτι που είχε αποκλειστεί.

Επίδειξη μάσκας mixed-reality στο διοικητικό συμβούλιο της Apple

Η μάσκα μικτής πραγματικότητας πιθανότατα θα φέρει την ονομασία Apple Reality Pro και θα αντιπροσωπεύει την πρώτη κίνηση του τεχνολογικού κολοσσού στην συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Καθυστερήσεις κατά την ανάπτυξη

Σημειώνεται ότι η συσκευή διαμορφώνεται εδώ και αρκετά χρόνια και έχει αντιμετωπίσει πολλές καθυστερήσεις κατά την ανάπτυξή του, τόσο σε επίπεδο υλικού όσο και σε επίπεδο λογισμικού. Ακόμη και τώρα τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο τουλάχιστον μέχρι η Apple να παρουσιάσει επίσημα τη συσκευή.

Κατά τους προηγούμενους μήνες υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι η Apple θα προχωρούσε σε παρουσίαση του headset από τα μέσα του 2022 και έπειτα. Ακολούθησε μετάθεση για τον Ιανουάριο του 2023 και στη συνέχεια για τον Απρίλιο, ενώ τώρα υπάρχει, σύμφωνα με το Bloomberg, νέα μετάθεση για τις αρχές του καλοκαιριού.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο λόγος για την τελευταία καθυστέρηση είναι πολύπλευρος και ότι οφείλεται τόσο σε ζητήματα υλικού όσο και λογισμικού.

Τι είναι το WWDC

Το WWDC, κατά τη διάρκεια του οποίου πιθανολογείται ότι θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση, είναι το ετήσιο συνέδριο της Apple στο οποίο η εταιρεία αποκαλύπτει τον οδικό χάρτη για τα λειτουργικά συστήματα που διαθέτει για κάθε είδους συσκευή. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά την πρώτη ή δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου.

Φέτος, αναμένεται κατά το WWDC να ανακοινωθούν οι πλατφόρμες λογισμικού iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, tvOS 17 και watchOS 10.

Αν και πρόκειται για μία κατά βάση εκδήλωση που αφορά ανακοινώσεις λογισμικού η Apple έχει κατά το παρελθόν χρησιμοποιήσει το βήμα του WWDC και για ανακοινώσεις συσκευών, επομένως η παρουσίαση της μάσκας μικτής πραγματικότητας εκεί δεν θα ήταν εκτός θέματος.

Άλλωστε θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Apple να «διαφημίσει» την πλατφόρμα λογισμικού της μάσκας, που εικάζεται ότι θα ονομαστεί xrOS, στους δημιουργούς εφαρμογών παγκοσμίως.

Υψηλή τιμή

Σε κάθε περίπτωση το Apple Reality Pro δεν θα είναι κάτι… φθηνό, αφού έχει διαρρεύσει ότι η απόκτησή του θα κοστίζει περί τα 3.000 δολάρια. Λόγος για την υψηλή τιμή, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, είναι ότι θα ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής, συμπεριλαμβανομένης της προηγμένης παρακολούθησης χεριών και ματιών, οθονών εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης, θα τροφοδοτείται από το τσιπ M2 της Apple και θα φιλοξενεί περισσότερες από δώδεκα κάμερες και αισθητήρες.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Apple θα προχωρήσει και στην ανάπτυξη φθηνότερων μοντέλων τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία