Με σημαντικά κέρδη κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να “πάρει μονάδες” πάνω από την αντίσταση των 1.100 μονάδων, την οποία διέσπασε εν τέλει την Παρασκευή. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,98% στις 1.113,58 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Με την πλειονότητα των τίτλων σε θετικά εδάφη και με την ανακούφιση της συνέχισης του ράλι πάνω από τις αντιστάσεις, το ΧΑ διερευνά την διατήρηση των κεκτημένων, σε μια ημέρα μάλιστα που οι συναλλαγές από την άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι μετρημένες λόγω της αργίας της ημέρας του προέδρου. Οι διορθώσεις μέχρι στιγμής εύκολα αναχαιτίζονται από την αγορά, η οποία συνεχίζει το ράλι της από τις αρχές του έτους.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ήπια θετικά οι αγορές

Η στήριξη στον Γενικό Δείκτη είναι η περιοχή των 1.050 μονάδων (2.570 μονάδων του 25άρη). Είναι και τα περιθώρια μιας διόρθωσης μετά από το +20% σε 9 εβδομάδες (ΔΤΡ +38%), προκειμένου να μην απειλήσει την κραταιά ανοδική κίνηση.

Σε επίπεδο τίτλων, την άνοδο οδηγούν οι Μυτιληναίος, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς, ΟΤΕ και Βιοχάλκο, ενώ θετικά κινούνται οι Jumbo, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Σαράντης, Autohellas, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Aegean, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Quest και Τιτάν, Στο -0,21% είναι η ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών