Η νοτιοκορεατική startup Rebellions παρουσίασε ένα τσιπ Τεχνητής Νοημοσύνης επιδιώκοντας να κερδίσει μέρος των κρατικών συμβολαίων για τεχνολογικά προγράμματα της ασιατικής χώρας. Μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων η Σεούλ επιδιώκει να τοποθετήσει τις εγχώριες εταιρείες τεχνολογίας στην ακμάζουσα παγκόσμια αγορά Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το τσιπ ATOM είναι η τελευταία προσπάθεια της Rebellions να προκαλέσει την Nvidia, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters, στον τομέα του hardware που θα αποτελέσει τον πυρήνα των μελλοντικών τεχνολογιών AI.

AI chip startup Rebellions co-founder and chief executive Park Sunghyun shows off an printed circuit board including the latest ATOM chip at the company headquarters in Seongnam, South Korea February 2023. Courtesy of Rebellions/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT.

Η Alibaba ετοιμάζει την κινεζική… απάντηση στο ChatGTP

Η άνοιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η συζήτηση σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη επανήλθε στην επικαιρότητα λόγω του ChatGPT, του chatbot που ανάπτυξε η OpenAI – εταιρεία που έχει την υποστήριξη της Microsoft – και το οποίο έχει την ικανότητα να «παράγει» άρθρα, δοκίμια, αστεία ακόμη και ποίηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με την UBS, το συγκεκριμένο εργαλείο έχει καταστεί η ταχύτερα αναπτυσσόμενη καταναλωτικής χρήσης εφαρμογή μέσα σε μόλις δύο μήνες από το επίσημο λανσάρισμά της.

Η αμερικανική Nvidia κυριαρχεί στον τομέα παραγωγής μικροτσίπ Τεχνητής Νοημοσύνης, κατασκευάζοντας έως και το 68% της υπολογιστικής ισχύος των έξι μεγαλύτερων υπηρεσιών cloud στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία Δεκεμβρίου της Jefferies.

Τα σχέδια της Νότιας Κορέας

Η κορεατική κυβέρνηση από την πλευρά της επιδιώκει να δημιουργήσει μία εγχώρια AI βιομηχανία ανακοινώνοντας ένα πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, για έρευνα και ανάπτυξη.

Η Microsoft βάζει τεχνητή νοημοσύνη στη μηχανή αναζήτησης Bing

Στόχος η Νότια Κορέα να αναπτύξει εγχώρια παραγωγή AI μικροτσίπ ώστε τα κορεάτικα μικροτσίπ που θα αναπτυχθούν να εξοπλίζουν έως και το 80% των εγχώριων κέντρων δεδομένων έως το 2030, από 0% που είναι σήμερα.

Το ATOM της Rebellions έχει σχεδιαστεί για να υπερέχει στην εκτέλεση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και ειδικότερα για υπολογιστική όραση και εφαρμογές chatbot. Επειδή στοχεύει σε συγκεκριμένες εργασίες το τσιπ καταναλώνει μόνο το 20% περίπου της ισχύος ενός τσιπ Nvidia A100 για τις συγκεκριμένες αυτές εργασίες, δήλωσε στο Reuters ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Park Sunghyun.

Σημειώνεται ότι το A100 αποτελεί το πλέον δημοφιλές τσιπ για εργασίες επεξεργασίας δεδομένων AI καθώς είναι αρκετά ισχυρό να «δημιουργήσει» τα μοντέλα λειτουργίας της Τεχνητής Νοημοσύνης. Το κορεατικό ATOM, το οποίο σχεδίασε η Rebellions και κατασκεύασε η κολοσσός Samsung, δεν εκτελεί την συγκεκριμένη δημιουργική εργασία.

Ο φιλόδοξος στόχος

Ενώ χώρες όπως η Ταϊβάν, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταρτίσει εκτεταμένα σχέδια για να υποστηρίξουν τις εταιρείες ημιαγωγών τους, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας σπάνια ξεχωρίζει κάποιον επιμέρους τομέα, όπως τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, για μια πιο συγκεκριμένη ώθηση.

Η Σεούλ πρόκειται να προχωρήσει εντός του Φεβρουαρίου στην ανακοίνωση κατασκευής δύο κέντρων δεδομένων, που ονομάζονται «φάρμες μονάδων επεξεργασίας νευρώνων», με μόνο εγχώριους κατασκευαστές τσιπ να επιτρέπεται να υποβάλλουν προσφορές, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του Υπουργείου Επιστημών και Πληροφορικής της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI