Η ετοιμότητα της Microsoft να προσφέρει συμφωνίες άδειας χρήσης σε ανταγωνιστές είναι πιθανό να ικανοποιήσει τελικά τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ σχετικά με την εξαγορά 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Activision Blizzard χωρίς την απαίτηση πώλησης περιουσιακών στοιχείων.

Αυτό αναφέρει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το Reuters επικαλούμενο τρία άτομα «με γνώση του θέματος».

Στην «τσιμπίδα» της Ε.Ε. η Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναμένεται να απαιτήσει από τον αμερικανικό κολοσσό του λογισμικού να πουλήσει συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία για να κερδίσει την έγκρισή της, ανέφεραν οι πηγές του δημοσιεύματος.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, δήλωσε, μετά από σχετική κλειστή ακρόαση των ευρωπαϊκών θεσμών, ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να προσφέρει στους ανταγωνιστές της άδειες χρήσης ώστε να καθησυχαστούν οι ανησυχίες περί δημιουργίας μονοπωλίου στην αγορά του gaming.

Ωστόσο, είχε διευκρινίσει ότι δεν ήταν στις προθέσεις της Microsoft η εξαίρεση από την συμφωνία εξαγοράς του πλέον κερδοφόρου τμήματος της Activision, του franchise «Call of Duty».

Η αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η Microsoft δήλωσε από την πλευρά της ότι «δεσμεύτηκε να προσφέρει αποτελεσματικές και εύκολα εφαρμόσιμες λύσεις που αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

«Η δέσμευσή μας να παρέχουμε μακροπρόθεσμη 100% ίση πρόσβαση στο Call of Duty στη Sony, το Steam, τη NVIDIA και άλλους, διατηρεί τα οφέλη της συμφωνίας για τους παίκτες και τους δημιουργούς περιεχομένου και αυξάνει τον ανταγωνισμό στην αγορά», ήταν το σχόλιο της αμερικανικής εταιρείας.

Οι δύο συμφωνίες που αλλάζουν το κλίμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Φεβρουαρίου η Microsoft είχε προχωρήσει σε δύο συμφωνίες παροχής περιεχομένου στις Nintendo και Nvidia, μέσω των οποίων παιχνίδια της πλατφόρμας Xbox θα είναι διαθέσιμα στις αντίστοιχες πλατφόρμες και κονσόλες των εν λόγω εταιρειών. Οι δύο συμφωνίες είναι δεκαετούς διάρκειας.

Ακολούθησε ειδική ακρόαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την οποία η Microsoft υπερασπίστηκε την πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard, ύψους που προσεγγίζει τα 69 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην ακρόαση παρίσταντο και εκπρόσωποι της Sony, οι οποίοι αντιτάχθηκαν στην πρόταση εξαγοράς υποστηρίζοντας ότι η εξαγορά θα δώσει στην Microsoft τεράστιο έλεγχο σε μερικά από τα πλέον δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια της αγοράς.

Η Sony είναι η κατασκευάστρια της σειράς παιχνιδομηχανών PlayStation και μοιραία αποτελεί την σημαντικότερη ανταγωνίστρια της Microsoft που κατασκευάζει τις παιχνιδομηχανές Xbox.

Την… ιδέα για «σπάσιμο» της συμφωνίας είχε η βρετανική ρυθμιστική αρχή CMA (Competition and Markets Authority), η οποία αντιπρότεινε μια «δομική διόρθωση» με αποδέσμευση από τη συμφωνία των τμημάτων της εταιρείας που σχετίζονται με το brand του Call of Duty.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή