Οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα και ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελούν τις δύο κύριες ανησυχίες του CEO της JPMorgan, Τζέιμι Ντίμον.

«Αυτό για το οποίο ανησυχώ περισσότερο είναι η Ουκρανία», δήλωσε ο Ντίμον τη Δευτέρα στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ντίμον: Το αφεντικό της JPMorgan άσκησε «κομψή» κριτική στην πολιτική της Fed

Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας

«Είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριοκαι η σχέση μας με την Κίνα – αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό από τους οικονομικούς κραδασμούς τους οποίους όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε καθημερινά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον προειδοποίησε ότι υπάρχουν ακόμα «κάποια τρομακτικά πράγματα» που πρέπει να ξεπεραστούν προτού η οικονομία βγει εκτός κινδύνου.

Σφιχτή νομισματική πολιτική

Μεταξύ των άλλων κινδύνων που ανέφερε ο Ντίμον περιλαμβάνεται η σφιχτή νομισματική πολιτική.

Όσον αφορά τα επιτόκια, ο Dimon είπε τον περασμένο μήνα ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πιθανότατα θα πρέπει να κάνουν μια παύση στο πρόγραμμα αυξήσεων των επιτοκίων, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να τα επαναλάβουν για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Είπε ότι η Federal Reserve μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει το κόστος δανεισμού υψηλότερα από ό,τι προβλέπουν πολλοί οικονομολόγοι.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο CNBC, το αφεντικό της JPMorgan σχολίασε επί λέξει: «Τρέφω όλο τον σεβασμό για τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ, αλλά η αλήθεια είναι ότι χάσαμε λίγο τον έλεγχο του πληθωρισμού».

Ακόμα κι έτσι, ο CEO της JPMorgan διακρίνει ότι η ισχυρή οικονομία των ΗΠΑ δεν δείχνει ακόμη να κάμπτεται, συνεπώς δεν φαίνεται η προσδοκώμενη ύφεση.

«Η αμερικανική οικονομία αυτή τη στιγμή τα πάει πολύ καλά. Οι καταναλωτές έχουν πολλά χρήματα και ξοδεύουν. Οι θέσεις εργασίας είναι πολλές», είπε ο Ντίμον, προσθέτοντας: «Αυτό ισχύει σήμερα. Μπροστά μας, υπάρχουν μερικά τρομακτικά πράγματα. Εσείς και εγώ ξέρουμε ότι υπάρχει πάντα αβεβαιότητα. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή