Στο 4,46% ανήλθε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι 4,50% που έκλεισε χθες. Η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού βρέθηκε στο 2,72% με αποτέλεσμα το spread να διαμορφωθεί σε 1,74%. Ο όγκος συναλλαγών στην δευτερογενή αγορά διαμορφώθηκε σε 64 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 εκατ. αφορούσαν εντολές πώλησης.

Η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 12 χρόνια βρίσκεται η Ελλάδα. Αυτό δήλωσε στους Financial Times ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, καλώντας παράλληλα την επόμενη κυβέρνηση της χώρας να διατηρήσει τη δημοσιονομική σύνεση.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άφησε στη… μέση την αντίδραση

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι είναι βέβαιος πως οι οίκοι αξιολόγησης θα αναβαθμίσουν τα ελληνικά ομόλογα εντός μηνών, εάν οι βουλευτές δείξουν πρόθεση να διατηρήσουν τις μεταρρυθμίσεις και να επωφεληθούν από ένα «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγεται ώστε να μειώσουν σημαντικά το βάρος του χρέους της χώρας. «Πιστεύουμε ότι το 2023 είναι η χρονιά που θα πάρουμε την επενδυτική βαθμίδα», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στην αυριανή δημοπρασία των ετήσιων εντόκων γραμματίων που θα πραγματοποιήσει ο ΟΔΔΗΧ. Η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου και  το επιτόκιο τους είχε διαμορφωθεί στο 2,73%, ωστόσο αύριο θεωρείται βέβαιον ότι θα ξεπεράσει το 3% με δεδομένο ότι στις 23 Φεβρουαρίου το επιτόκιο των εξάμηνων εντόκων διαμορφώθηκε στο 3,07%.

Αγορά συναλλάγματος

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ μετά την ομιλίας του επικεφαλής της Oμοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ. Ο πρόεδρος της στην καθιερωμένη κάταθεση στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων  στη Γερουσία είπε ότι τα επιτόκια είναι πιθανόν να αυξηθούν περισσότερο και με πιο γοργό ρυθμό απ΄ότι ανέμεναν μέχρι σήμερα οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της.

‘Eτσι καθώς νωρίς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,0595 δολ. από το επίπεδο των 1,0678 δολ που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολ που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1.0665 δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές