Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να μειώσουν το ρίσκο τους μετά τα τελευταία σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, σύμφωνα με τον οποίο τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,3%, με τον κλάδο των ταξιδίων να χάνει 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,24% στις 7.900 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,13% στις 15.539 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,39% στις 7.310 μονάδες.

Η Adidas

Σε επίπεδο τίτλων, η Adidas σημειώνει απώλειες 2%, καθώς ανακοίνωσε τα σχέδιά της να μειώσει το μέρισμά της ως συνέπεια του οικονομικού πλήγματος που δέχθηκε μετά τον τερματισμό της συνεργασίας της με τον ράπερ και σχεδιαστή μόδας Ye (Kanye West).

Η Λαγκάρντ

Εκτός από τα σχόλια του Πάουελ, τα οποία έχουν επηρεάσει τις αγορές παγκοσμίως, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ έχει προγραμματιστεί να μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου στη Γενεύη. Οι δηλώσεις της θα είναι στο επίκεντρο, προκειμένου οι επενδυτές να έχουν κάποιες ενδείξεις σχετικά με τη μελλοντική νομισματική πολιτική, ιδίως καθώς η ίδια προανήγγειλε μια ακόμη αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιανουάριο, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,5% σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές του Reuters ανέμεναν αύξηση 1,4% για το μήνα.

Οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν απροσδόκητα και ήταν μειωμένες κατά 0,3%, έναντι προσδοκιών για αύξηση 2% που προέβλεπαν οι αναλυτές του Reuters. Ωστόσο, το ποσοστό ήταν βελτιωμένο σε σχέση με τον Δεκέμβριο, όταν οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,3% Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,9% σε μηνιαία βάση, ενώ η κατασκευαστική παραγωγή αυξήθηκε κατά 12,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές