Μια εγκατάσταση για τη μετατροπή επιβατικών αεροπλάνων 737 σε αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων πρόκειται να δημιουργήσει η Boeing στην Ινδία. Όπως σχολιάζει το Reuters, η επένδυση αυτή, που έρχεται να προστεθεί στην επέκταση της εταιρείας αεροναυπηγικής στην Ινδία μετά την παραγγελία-ρεκόρ αεροσκαφών από τον εθνικό αερομεταφορέα Air India, πραγματοποιείται παρά την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση που έχει αποδυναμώσει τις μεταφορές εμπορευμάτων από αέρος.

Boeing 747: «Τέλος εποχής» για τη «βασίλισσα των αιθέρων» – Παραδίδεται το τελευταίο αεροσκάφος

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η παγκόσμια ζήτηση cargo τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά σχεδόν 15% σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών βρίσκονται 28% κάτω από τα επίπεδα που παρατηρούνταν την ίδια περίοδο πέρυσι.

Επένδυση στην Ινδία

Η Boeing ανέφερε ότι θα δημιουργήσει την εγκατάσταση στο Χαϊντεραμπάντ, στην κεντρική Ινδία, από κοινού με τον ινδικό πάροχο υπηρεσιών συντήρησης, επισκευής και συντήρησης GMR Aero Technic.

Η συμφωνία προστίθεται στα προϊόντα αξίας 1 δισ. δολαρίων που προμηθεύεται η Boeing από την Ινδία, ενώ θα συμβάλει στις φιλοδοξίες του Νέου Δελχί να μετατραπεί σε παγκόσμιο κόμβο εμπορευματικών μεταφορών. Άλλωστε η Boeing επενδύει ήδη 24 εκατ. δολάρια στην Ινδία για τη δημιουργία ενός κέντρου εφοδιασμού για ανταλλακτικά αεροσκαφών.

Μια κίνηση με ρίσκο;

Ο Salil Gupte, πρόεδρος της Boeing India, δήλωσε ότι υπάρχει ζήτηση για τη μετατροπή περισσότερων από 1.700 επιβατικών αεροσκαφών παγκοσμίως σε φορτηγά αεροσκάφη τα επόμενα 20 χρόνια, με περίπου 600 από αυτά να προέρχονται από την Ασία. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών στην Ινδία αυξάνεται, ενισχύοντας τις προοπτικές για τα αεροσκάφη μεταφοράς φορτίων. «Έτσι, είναι σωστό να έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε μια γραμμή παραγωγής αυτών των φορτηγών αεροσκαφών εδώ στην Ινδία, όχι μόνο για την Ινδία, αλλά για την περιοχή και για τον κόσμο», είπε.

Η μείωση των ταξιδιών, λόγω της πανδημίας, οδήγησε πολλές αεροπορικές εταιρείες στην μετατροπή των παλαιών επιβατικών τους αεροσκαφών σε εμπορικά. Ωστόσο ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι σύντομα πολλές αεροπορικές εταιρείες θα μπορούσαν να βρεθούν με έναν πλεονάζοντα στόλο αεροπλάνων μεταφοράς φορτίων, καθώς οι τιμές για την από αέρος μεταφορά εμπορευμάτων υποχωρούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή