Η κυβέρνηση Μπάιντεν και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχουν ότι απαιτείται για την αντιμετώπιση της κατάστασης που προέκυψε με την κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB), δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι.

«Ουσιαστικά, έχουν τα εργαλεία για τον χειρισμό της παρούσας κατάστασης», δήλωσε ο Μακάρθι στο πρόγραμμα του Fox News, Sunday Morning Futures.

SVB: Ντόμινο επιπτώσεων – Οι φόβοι για την επόμενη μέρα

«Γνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και εργάζονται για να προσπαθήσουν να κάνουν κάποια ανακοίνωση πριν από το άνοιγμα των χρηματαγορών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Συνεδριάζει η Fed

Στον απόηχο των αναταράξεων που έχει προκαλέσει η κατάρρευση της Silicon Valley Bank , και του μαζικού sell-off που ακολούθησε στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο θα πραγματοποιήσει μια έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών τη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα εξεταστούν  και θα καθοριστούν πρωτίστως οι προκαταβολές και τα προεξοφλητικά επιτόκια που θα χρεωθούν από τις τράπεζες της Federal Reserve.

Όπως επισημαίνουν αμερικανικά δημοσιεύματα, η κεντρική τράπεζα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά η κίνηση έγινε μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank την Παρασκευή , η οποία ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία από την οικονομική κρίση του 2008. Αναστάτωσε τις παγκόσμιες αγορές, κατέστρεψε τις τραπεζικές μετοχές και άφησε τους επιχειρηματίες της τεχνολογίας στην Καλιφόρνια να ανησυχούν για το πώς θα έχουν πρόσφαση να κάνουν μισθοδοσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή