Mε σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς έλαβαν σημαντική ώθηση από τα στοιχεία που επιβεβαίωσαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ συνεχίζει να αποκλιμακώνεται, αν και το κλίμα χάλασε λίγο στο τέλος μετά την είδηση ότι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,06% στις 32.155 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,68% στις 3.920 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,14% στις 11.428 μονάδες.

Με άλμα ξεπέρασαν τους κλυδωνισμούς οι ευρωαγορές

Ανάκαμψη τραπεζικών μετοχών

Οι τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν σήμερα, αφού δέχθηκαν τεράστιο σφυροκόπημα τις προηγούμενες ημέρες. Το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) σημείωσε άνοδο άνω του 1%, ενώ στο +25% βρέθηκε η First Republic Bank, μετά το σχεδόν -62% της Δευτέρας. Οι μετοχές της KeyCorp κέρδισαν σχεδόν 6%, μετά από πτώση 27%.

Η στήριξη του τραπεζικού κλάδου «άλλαξε το κλίμα σε κάποιο βαθμό», σχολίασε ο Charlie Ripley, αντιπρόεδρος διαχείρισης χαρτοφυλακίου στην Allianz Investment Management. «Ξεκινάει με την άμεση σπασμωδική αντίδραση, και στη συνέχεια χρειάζεται κάποιος χρόνος για να μπορέσουμε να εμβαθύνουμε στις λεπτομέρειες και να κατανοήσουμε τους πραγματικούς κινδύνους και να καταλάβουμε πού βρίσκονται τα πραγματικά ανοίγματα», πρόσθεσε.

Επέκταση του ράλι

Το ράλι επεκτάθηκε πέρα από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, με την πλειοψηφία των 11 τομέων του S&P 500 να διαπραγματεύονται ανοδικά. Οι μετοχές μείωσαν όμως κάποια κέρδη στις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές έδειξαν κάποια νευρικότητα στην είδηση ότι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Καταλύτης ο πληθωρισμός

Ο μεγάλος καταλύτης της ημέρας όμως ήταν ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 6% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, ενώ κατά 0,4% σε μηνιαία βάση. Υπενθυμίζεται ότι ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο ήταν στο 6,4%.

Πλέον, όλοι οι παράγοντες εστιάζουν στη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας στις 21 και 22 Μαρτίου και αναμένεται να φανεί το κατά πόσο η πορεία του πληθωρισμού και οι πρόσφατοι κλυδωνισμοί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank μπορούν να διαφοροποιήσουν τη νομισματική πολιτική της Fed.

«Η Fed, η οποία μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε επικεντρωθεί αποκλειστικά στην εντολή της για τη σταθερότητα των τιμών, βρίσκεται τώρα μεταξύ σφύρας και άκμονος στην προσπάθειά της να εξισορροπήσει τον πληθωρισμό και τους κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», σχολίασε ο Jason Pride, επικεφαλής επενδύσεων ιδιωτικού πλούτου της Glenmede.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street