Σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων για να εκσυγχρονίσει τα εργοστάσιά της στην Κίνα, τη Γερμανία και την Ουγγαρία τα επόμενα χρόνια, θα προβεί η Mercedes ανέφερε το περιοδικό Automobilwoche, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να στραφεί σε ηλεκτρικά οχήματα και να μειώσει τις εκπομπές ρύπων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές CO2 ανά επιβατικό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους έως το τέλος αυτής της δεκαετίας σε σύγκριση με το 2020 και επιδιώκει συμφωνία για τον τερματισμό της πώλησης αυτοκινήτων ορυκτών καυσίμων έως το 2035.

Volkswagen: Ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 180 δισ. ευρώ

Τεράστια ποσά σε επενδύσεις

«Επενδύουμε ένα τριψήφιο ποσό εκατομμυρίων ανά εργοστάσιο για το ξεκίνημα», δήλωσε ο διευθυντής παραγωγής Joerg Burzer σύμφωνα με το περιοδικό, προσθέτοντας ότι αυτές οι επενδύσεις θα γίνουν στα εργοστάσια στο Πεκίνο, στο Rastatt στη Γερμανία και στο Kecskemet στην Ουγγαρία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα ξεκινήσει τις εργασίες στο εργοστάσιο του Ράστατ τους επόμενους μήνες και θα παράγει το πρώτο μοντέλο της πλατφόρμας συμπαγών οχημάτων MMA από το 2024, σύμφωνα με το Reuters.

Ο αριθμός των μοντέλων που παράγονται εκεί θα μειωθεί σε τέσσερα από επτά, δήλωσε ο Burzer.

Επιπλέον, η Mercedes θα επενδύσει ένα χαμηλό μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων δολαρίων στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων βαφής στα εργοστάσιά της στο Sindelfingen, στη Βρέμη και στο Rastatt στη Γερμανία.

Η έκθεση της αυτοκινητοβιομηχανίας αναφέρει ότι ο εκσυγχρονισμός στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού και την εξάρτηση του συστήματος βαφής από το αέριο.

Προσαρμογή σε περαιτέρω αλλαγές

Η Mercedes σκέφτεται επίσης να επεκτείνει το εργοστάσιό της στις ΗΠΑ στην Tuscaloosa, όπου μπορεί να επωφεληθεί από κρατικές επιδοτήσεις βάσει του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού του περασμένου έτους, δήλωσε η Automobilwoche.

Ο Burzer είπε ότι η Mercedes είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιεσδήποτε περαιτέρω αλλαγές στο ρυθμιστικό περιβάλλον.

«Οι συνθήκες πλαισίου παγκοσμίως αλλάζουν ξανά και ξανά, ίσως χρειαστεί να αντιδράσουμε σε αυτό», είπε ο Burzer.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green