Η Google ανέστειλε τη διανομή από το ηλεκτρονικό της κατάστημα Play Store την εφαρμογή Pinduoduo της PDD Holdings για λόγους ασφαλείας, αφού εντοπίστηκαν ενδείξεις κακόβουλου λογισμικού σε εκδόσεις εκτός Play της κινεζικής εφαρμογής ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η αναστολή της έκδοσης Play, δηλαδή του επίσημου δίαυλου διανομής της Google, της κινεζικής εφαρμογής «έχει ανασταλεί για λόγους ασφαλείας». «Οι εκδόσεις εκτός Play αυτής της εφαρμογής που έχουν βρεθεί ότι περιέχουν κακόβουλο λογισμικό έχουν ελεγχθεί μέσω του Google Play Protect».

Πόση ανησυχία προκαλεί η ασφάλεια των έξυπνων οικιακών συσκευών

Το Pinduoduo είναι μια δημοφιλής εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, η οποία συχνά προσφέρει εκπτώσεις εάν οι χρήστες συνεργατικά αγοράσουν μεγαλύτερες ποσότητες. Η Google προειδοποίησε τους χρήστες την Τρίτη να απεγκαταστήσουν οποιαδήποτε έκδοση του Pinduoduo δεν έχει ληφθεί από το δικό της κατάστημα Play.

Σημειώνεται ότι το Google Play Protect σαρώνει συσκευές Android με ενσωματωμένες τις υπηρεσίες που υποστηρίζονται από το Google Play για δυνητικά επιβλαβείς εφαρμογές και αποτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων εφαρμογών.

«Το Google Play μας ενημέρωσε σήμερα το πρωί ότι η εφαρμογή Pinduoduo έχει ανασταλεί προσωρινά, καθώς η τρέχουσα έκδοση δεν συμμορφώνεται με την Πολιτική της Google, αλλά δεν έχει κοινοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες», δήλωσε εκπρόσωπος του Pinduoduo στο Reuters.

Οι μετοχές της PDD Holdings, εταιρείας που έχει δημιουργήσει την εφαρμογή, υποχώρησαν 1,8% στις προκαταρκτικές συναλλαγές την Τρίτη. Οι μετοχές της εταιρείας που διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν 14,2%.

Η εξέλιξη έρχεται εν μέσω των προσπαθειών της κυβέρνησης των ΗΠΑ να ενισχύσει την άμυνά της στον κυβερνοχώρο ενόψει της σταθερής αύξησης του hacking και των ψηφιακών απειλών σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα μια νέα στρατηγική για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αναφέροντας την Κίνα και τη Ρωσία ως τις πιο εξέχουσες απειλές για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία