Ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπής θέσεων εργασίας και στη χώρα μας άφησε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft στην Ελλάδα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, επισημαίνοντας πως η αναδιάρθρωση του Ομίλου σε παγκόσμιο επίπεδο δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το ελληνικό κομμάτι.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της παρουσίασης προτάσεων της πολυεθνικής για βιώσιμη ανάπτυξη, ο κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Όμιλος της Microsoft ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο περίπου 10.000 απολύσεις και η κίνηση αυτή αφορά «όλη την Microsoft παγκοσμίως και σε αυτά τα πλαίσια κινούμαστε και εμείς σαν εταιρεία».

Με αφορμή τις συνθήκες που διαμορφώνονται και τη μικρή μείωση της ζήτησης -όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόπουλος- αναγκάζουν την εταιρεία να κοιτάξει πού πρέπει να επενδύσει περισσότερο, που να εστιάσει περισσότερο και πού μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί.

Δεν έχει μετακινηθεί ούτε εκατοστό το πλάνο για τα data center

«Πρωταρχικός στόχος είναι να έχουμε τις ομάδες και τους ανθρώπους μας κοντά στους πελάτες και στους συνεργάτες μας για να τους βοηθήσουμε να δουλεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε ο ίδιος και δεσμεύτηκε ότι η εταιρεία θα συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα και αν χρειαστεί να αλλάξει τον τρόπο που δουλεύει θα το κάνει.

«Κάποιοι φεύγουν, κάποιοι έρχονται»

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις στελεχών από τη Microsoft Ελλάδας, ο κ. Μιχαλόπουλος ανεφερε πως αλλαγές υπήρχαν πάντα. «Κάποιοι φεύγουν, κάποιοι έρχονται», σημείωσε και πρόσθεσε πως «οι προτεραιότητες τόσο σε επίπεδο εταιρείας όσο και των ίδιων των στελεχών μπορεί να αλλάζουν και μπορεί να αναζητήσουν κάτι άλλο».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ελληνική θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου αποφάσισε θα υπάγεται σε νέα περιφερειακή δομή, η οποία περιλαμβάνει το Ισραήλ, την Τουρκία, την Κύπρο και τις βαλκανικές χώρες, στο πλαίσιο τη διοικητικής αναδιάρθρωσης που έχει ανακοινωθεί.

Προχωρά το πλάνο των Data Centers

Σε ό,τι αφορά τα Data Centers, η Microsoft επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για συνέχιση των επενδύσεων και με βάση αυτή την αρχή, μέσα στους επόμενους μήνες και ως τα τέλη του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε από το 2024 να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του data center της Microsoft στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. «Η αδειοδότηση του πρότζεκτ προχωρά κανονικά και η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει περάσει επιτυχώς το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης», τόνισε ο κ. διευθύνων σύμβουλος της Microsoft στην Ελλάδα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας, η έναρξη της πρώτης φάσης λειτουργίας έχει ορίζοντα το 2025.

Σημειωτέον, αυτή η μεγάλη επένδυση αποτελεί την κορωνίδα των αναπτυξιακών σχεδίων του τεχνολογικού κολοσσού στη χώρα μας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ψηφιακή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και «πράσινες» δράσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία