Από σήμερα, τουλάχιστον για μισή ημέρα κάθε μήνα, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Starbucks, Λαξμάν Ναρασίμχαν, θα εργάζεται στα καταστήματα του ομίλου και ως barista, σύμφωνα με επιστολή του προς τους υπόλοιπους εργαζομένους.

O Ναρασίχμαν έγινε μέλος του «κολοσσού» στον χώρο του καφέ, το φθινόπωρο του 2022 και ξόδεψε αρκετό χρόνο ώστε να μάθει το προϊόν της. Η ανταμοιβή ήρθε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ανέλαβε καθήκοντα CEO.

Η αρχική εκπαίδευση του Ναρασίχμαν, προτού γίνει Διευθύνων Σύμβουλος, περιελάμβανε μεταξύ άλλων 40 ώρες εκπαίδευσης barista, φορώντας μάλιστα και την εμβληματική πράσινη ποδιά της εταιρείας. Παρότι όμως η εκπαίδευσή του Ναρασίμχαν τελείωσε, ο ίδιος δήλωσε πως δεν είναι έτοιμος να κρεμάσει την ποδιά του, μια για πάντα.

Απεργιακό… χαλί «στρώνουν» στο νέο CEO οι εργαζόμενοι των Starbucks

«Για να μας κρατάω κοντά στην κουλτούρα και τους πελάτες μας, καθώς και στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες μας, σκοπεύω να συνεχίσω να εργάζομαι σε καταστήματα για μισή μέρα κάθε μήνα και περιμένω από κάθε μέλος της ηγετικής ομάδας να διασφαλίσει ότι υπάρχει σύνδεση και αφοσίωση στη συζήτηση με τα καταστήματά μας για τη βελτίωσή τους», έγραψε σε επιστολή προς τους εργαζόμενους.

Παράλληλα ανέφερε πως σκοπεύει να συνεχίσει το σχέδιο επανεφεύρεσης που είχε παρουσιάσει ο προηγούμενος CEO το καλοκαίρι.

Αναβρασμός

Η Starbucks έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη βελτίωση του εξοπλισμού, την αύξηση των μισθών και την προσθήκη άλλων πλεονεκτημάτων για τους υπαλλήλους που δεν ανήκουν σε συνδικάτα.

Η πρωτοπόρα στάση του Ναρασίχμαν έρχεται σε μία περίοδο τεταμένη για τις σχέσεις του ομίλου με τους εργαζομένους της. Ήδη, περισσότερες από 190 τοποθεσίες των Starbucks, ψήφισαν υπέρ της έναρξης συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, την υποστελέχωση και τον αναξιόπιστο προγραμματισμό ως μερικούς από τους λόγους για τους οποίους είναι υπέρ ενός συνδικάτου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή