Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι απολύσεις της Disney,  όπως αναφέρει σε σημείωμα ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Άιγκερ.

Αυτός θα είναι ο πρώτος από τους τρεις γύρους, πριν από την αρχή του καλοκαιριού, που καταλήγουν σε περικοπές περίπου 7.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με το CNBC.

Disney: Ο κυβερνήτης της Φλόριντα θέλει να λογοκρίνει την εταιρεία

Μείωση κόστους

Οι περικοπές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη μείωση των εταιρικών δαπανών και την ενίσχυση των ελεύθερων ταμειακών ροών. Η Disney ανέφερε τον προηγούμενο μήνα ότι σχεδιάζει να μειώσει το κόστος  κατά 5,5 δισ.ν δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δαπάνες περιεχομένου.

«Αυτή την εβδομάδα, αρχίζουμε να ειδοποιούμε τους υπαλλήλους των οποίων οι θέσεις επηρεάζονται από τις μειώσεις του εργατικού δυναμικού της εταιρείας», έγραψε ο Άιγκερστο σημείωμα, το οποίο έλαβε το CNBC.

«Οι επικεφαλής θα κοινοποιήσουν τα νέα απευθείας στην πρώτη ομάδα εργαζομένων που επηρεάζονται τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ένας δεύτερος, μεγαλύτερος γύρος ειδοποιήσεων θα γίνει τον Απρίλιο με αρκετές χιλιάδες περισσότερες μειώσεις προσωπικού και αναμένουμε να ξεκινήσουμε τον τελικό γύρο ειδοποιήσεων πριν από τις αρχές του καλοκαιριού για να φτάσουμε τον στόχο μας για 7.000 θέσεις εργασίας».

Το σημείωμα του ‘Αιγκερ

Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν αρχικά τον Φεβρουάριο. Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα είναι διεταιρικές, πλήττοντας το τμήμα μέσων και διανομής της Disney, τα πάρκα και τα θέρετρα και το ESPN.

Η Disney ακολουθεί το παράδειγμα της Warner Bros. Discovery και άλλων παλαιών εταιρειών πολυμέσων που μειώνουν θέσεις εργασίας και δαπάνες. Η Disney ανέφερε ότι η δραστηριότητα ροής της, με επικεφαλής τις Disney+, Hulu και ESPN+, θα σταματήσει να χάνει χρήματα το 2024. Οι μετοχές της Disney αυξήθηκαν περίπου κατά 8% φέτος μετά από πτώση 44% πέρυσι.

«Λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε το συνολικό εργατικό δυναμικό μας κατά περίπου 7.000 θέσεις εργασίας ως μέρος μιας στρατηγικής αναπροσαρμογής της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών μέτρων εξοικονόμησης κόστους που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής, συντονισμένης και βελτιωμένης προσέγγισης στην επιχείρησή μας», έγραψε ο Άιγκερ. «Για τους υπαλλήλους μας που δεν επηρεάζονται, θέλω να αναγνωρίσω ότι αναμφίβολα θα υπάρξουν προκλήσεις, καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε τις δομές και τις λειτουργίες που θα μας επιτρέψουν να είμαστε επιτυχημένοι προς τα εμπρός».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή