Στη λίστα με τα 10 κορυφαία ελβετικά brands μπήκε η Breitling AG, η ωρολογοποιία που εξαγοράστηκε από ιδιωτικά κεφάλαια το 2017, με τις πωλήσεις να παίρνουν την ανιούσα.

Η εταιρεία με έδρα το Grenchen της Ελβετίας είναι πλέον η ένατη μεγαλύτερη, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley και της LuxeConsult, σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Πιο γνωστή για τα ρολόγια που έχουν θέμα «πιλότο», συμπεριλαμβανομένου του Navitimer, οι πωλήσεις της Breitling αυξήθηκαν στα 860 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (938 εκατομμύρια δολάρια) το 2022, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

«Πάταγο» έκαναν τα ρολόγια της Rolex στην έκθεση της Γενεύης [εικόνες]

Ο νέος CEO

Η ανάβαση στο top 10, περιλαμβάνει μια προσπάθεια ανάκαμψης με επικεφαλής τον Georges Kern, πρώην στέλεχος της Richemont, ο οποίος εστίασε σε λιγότερα μοντέλα και βελτιστοποιημένη διανομή.

Η Partners Group Holding AG αγόρασε τον πλειοψηφικό έλεγχο της Breitling από την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών CVC Capital Partners, αποτιμώντας την σε περίπου 4,2 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα, ανέφερε το Bloomberg News τον Δεκέμβριο.

Η Breitling γνωρίζει άνθιση με ισχυρές πωλήσεις στις ΗΠΑ, γεγονός που οδηγεί σε μια άνευ προηγουμένου έκρηξη στη ζήτηση για πολυτελή ελβετικά ρολόγια, αναφέρει η έκθεση.

Στην κορυφή η Rolex

Η Rolex SA παρέμεινε η κυρίαρχη ελβετική μάρκα με πωλήσεις 9,3 δισεκατομμυρίων φράγκων και μερίδιο αγοράς 29%, αναφέρει η έκθεση. Το Cartier του Richemont ήταν στην δεύτερη θέση με πωλήσεις 2,75 δισεκατομμυρίων φράγκων ενώ η Omega του Swatch Group ήρθε τρίτη με 2,45 δισεκατομμύρια σε πωλήσεις.

Οι ελβετικές μάρκες ρολογιών έχουν προχωρήσει σε αναβαθμίσεις, παράγοντας λιγότερα ρολόγια που πωλούνται σε υψηλότερες τιμές. Η έκθεση κατέταξε τους Audemars Piguet, Patek Philippe και Richard Mille ως τους επόμενους μεγαλύτερους.

Η μεγάλη επιτυχία της συνεργασίας SwatchXOmega MoonSwatch οδήγησε τη Swatch στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη θέση της επωνυμίας με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 90% το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή