Αισιόδοξος για την ανάκαμψη της κινεζικής αγοράς, και μάλιστα αποφέροντας πωλήσεις ρεκόρ, είναι ο Όμιλος Swatch των ρολογιών πολυτελείας Omega, Tissot και Longines, μετά την άρση των περιορισμών λόγω Covid και την επιστροφή των κινέζων τουριστών στο εξωτερικό.

Ο ελβετικός κολοσσός ανακοίνωσε έκρηξη πωλήσεων στην Κίνα τον Ιανουάριο, που έχει ήδη ξεπεράσει τα υψηλά επίπεδα που παρατηρήθηκαν τον Ιανουάριο του 2022.

 Εκτίναξη πωλήσεων τον Ιανουάριο

«Η Διοίκηση Ομίλου αναμένει ισχυρή αύξηση πωλήσεων το 2023 σε όλες τις περιοχές και τα τμήματα», ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ωρολογοποιία στον κόσμο, σημειώνοντας ότι η κατανάλωση ανέκαμψε γρήγορα στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάο καθώς και στην Κίνα μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία.

«Επιπλέον, η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Κίνα θα αναζωογονήσει τις πωλήσεις σε τουριστικούς προορισμούς. Η αύξηση των πωλήσεων τον Ιανουάριο στην Κίνα ενισχύει την προσδοκία του Ομίλου να στοχεύσει σε έτος ρεκόρ το 2023», αναφέρεται, γεγονός το οποίο συνεπάγεται αυξήσεις πωλήσεις πάνω από 23%.

Η ανακοίνωση της Swatch αποτελεί την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η οικονομική κατάσταση στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για τα ελβετικά ρολόγια και ένα βασικό βαρόμετρο για την υγεία της παγκόσμιας βιομηχανίας πολυτελείας, βγαίνει από το τέλμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ανταγωνιστικός προς τη Swatch όμιλος ειδών πολυτελείας Richemont ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες ότι βλέπει μια «ισχυρή ανάκαμψη λιανικής» στην Κίνα ενόψει του κινεζικού νέου έτους.

Το «πλήγμα» από τα lockdown

Η κατανάλωση στη χώρα μειώθηκε σημαντικά, πέρυσι εξαιτίας των lockdown στο πλαίσιο της πολιτικής μηδενικής Covid, ενώ οι κινέζοι τουρίστες, που συχνά αγοράζουν ρολόγια, κοσμήματα και άλλα είδη πολυτελείας στα ταξίδια τους, ήταν ανύπαρκτοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Swatch ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στην Κίνα μειώθηκαν κατά 700 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (761 εκατομμύρια δολάρια) κατά τη διάρκεια του 2022.

Οι συνολικές πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 2,5% στα 7,499 δισ. ελβετικά φράγκα, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 823 εκατ. φράγκα από 774 εκατ. φράγκα ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή