Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Lucid σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 18% του εργατικού της δυναμικού, ανέφερε την Τρίτη το Insider, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα και ένα εσωτερικό σημείωμα.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν σχεδόν 8% μετά από αυτή την είδηση.

Η Lucid, η οποία είχε περίπου 7.200 υπαλλήλους στα τέλη του περασμένου έτους, θα κοινοποιήσει λεπτομέρειες για τις απολύσεις τις επόμενες τρεις ημέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Η Lucid, η οποία κατασκευάζει το πολυτελές σεντάν Air, προέβλεψε τον περασμένο μήνα ότι η παραγωγή οχημάτων της το 2023 θα είναι πολύ χαμηλότερη από τις προσδοκίες των αναλυτών και ανέφερε σημαντική πτώση στις παραγγελίες κατά το τέταρτο τρίμηνο, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός ασκεί μεγάλη πίεση στους προϋπολογισμούς και τα καταναλωτικά σχέδια των νοικοκυριών.

Στριμωγμένες οι startup του κλάδου

Οι ειδικοί του κλάδου λένε ότι οι μειώσεις τιμών από την κορυφαία εταιρεία του κλάδου ηλεκτροκίνησης, Tesla, και η διαθεσιμότητα φθηνότερων μοντέλων ηλεκτρικών οχημάτων από παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες βλάπτουν τη ζήτηση για νέα οχήματα από νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως η Rivian Automotive και η Lucid.

Τον περασμένο μήνα, η Rivian ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 6% του εργατικού δυναμικού της σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος.

Οι εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιταχύνει τις περικοπές κόστους καθώς προετοιμάζονται για μια επικείμενη ύφεση εν μέσω επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green