Διευρύνει την ανοδική του κίνηση αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως δεν μπορεί να βελτιώσει τις συναλλαγές του και να ενισχύσει την ορμή του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,73% στις 1.053,45 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 26 εκατ. ευρώ.

Ανάκαμψη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση

Αφού ξεπέρασε την αρχική νευρικότητα και την επιλεκτικότητα, οι αγοραστές δείχνουν να επικρατούν με μεγαλύτερη ευκολία, συνεχίζοντας την ανάκαμψη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Οι στηρίξεις σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα τιμήθηκαν, και πλέον ο γενικός δείκτης βλέπει με μεγαλύτερες αξιώσεις το επόμενο επίπεδο, που είναι στις 1.055 – 1.060 μονάδες.

Έτσι, ο Μάρτιος μπορεί να σηματοδότησε την ανακοπή μιας ανοδικής πορείας που άρχισε τον Νοέμβριο και κορυφώθηκε στις 1.140 μονάδες, αλλά το ΧΑ δείχνει να μπορεί να ξαναβρεί τον ρυθμό του μέσα μάλιστα στην προεκλογική περίοδο. Το πόσο βιώσιμη θα είναι πορεία, όμως, θα εξαρτηθεί από τα σενάρια που θα υπάρχουν ενόψει εκλογών, αλλά και οι συσχετισμοί που σταδιακά θα διαμορφώνονται.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Coca Cola, Motor Oil, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια οδηγούν την άνοδο, ενώ θετικά κινούνται και οι Aegean, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Πειραιώς, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Titan και Εθνική. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Σαράντης, Quest και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές