Το άλμα ανόδου σε meme coins με αφορμή το Shiba Inu πιθανότατα θα είναι παροδικό, προειδοποιούν oι αναλυτές, σύμφωνα με το coindesk.

Τα memecoins ξεπέρασαν τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα τις τελευταίες ημέρες, αλλά ορισμένοι ειδικοί του κλάδου  προειδοποιούν για επικείμενη λήψη κερδών.

Twitter: Ο σκύλος – σήμα κατατεθέν του κρυπτονομίσματος Dogecoin αντικατέστησε το μπλε πουλί

Tα νομίσματα που δημιουργήθηκαν μετά το Shiba Inu ενδέχεται να δουν επικείμενες πωλήσεις μετά από μέρες υπεραπόδοσης στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων.

Με οδηγό τον Μασκ

Τη Δευτέρα, η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Twitter που ανήκει στον Έλον Μασκ αντικατέστησε το δημοφιλές λογότυπο του μπλε πουλιού με αυτό του Shiba Inu της Dogecoin. Οι τιμές του Dogecoin (DOGE) αυξήθηκαν σχεδόν αμέσως – με τις προθεσμιακές αγορές του να σημειώνουν ρεκόρ – καθώς ορισμένοι στοιχηματίζουν στην αυξημένη χρήση του dogecoin στην πλατφόρμα Twitter.

Το γεγονός αυτό έκανε πολλά άλλα meme coins να παρουσιάσουν τεράστια άνοδο, με τον τομέα να σημειώνει άλμα 14% κατά μέσο όρο. Τα κρυπτονομισματα υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως το shiba inu (SHIB) αυξήθηκαν έως και 10%, ενώ τα crypto μικρής κεφαλαιοποίησης όπως το floki (FLOKI), το kishu inu (KISHU) και το baby dogecoin (BABYDOGE) αυξήθηκαν έως και 25%.

Ορισμένα άλλα με θέμα τον σκύλο, όπως το zkDoge και το zkShib, που κυκλοφόρησαν τον Μάρτιο, κατέγραψαν κέρδη έως και 100%.

Τέτοιες αυξήσεις είναι απίθανο να διατηρηθούν μακροπρόθεσμα, με ορισμένους traders να προειδοποιούν ότι τέτοιες κινήσεις δεν είναι ενδεικτικές μιας ευρύτερης τάσης.

Πιθανή εξασθένηση το επόμενο διάστημα

«Δεν πιστεύουμε ότι είναι ενδεικτικό μιας μακροπρόθεσμης ανοδικής πορείας. Το αντίθετο», δήλωσε ο Guilhem Chaumont, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων Flowdesk, σε μήνυμα στο Telegram.

Δεδομένου ότι το bitcoin έχει μια σχετικά σταθερή ανοδική τάση, η άνοδος των memecoin θα υποδηλώνει την τρίτη φάση, το τέλος του κύκλου. Αλλά δεν χρειάζεται να υπερερμηνεύσουμε τέτοιες στιγμιαίες αλλαγές τιμών», είπε ο Chaumont.

«Το συναίσθημα για τα memecoins δεν είναι καινούργιο και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ανάπτυξη να εξασθενίσει ως συνήθως σε λίγες μέρες, δήλωσε η Bonnie Cheung, επικεφαλής στρατηγικής στην εταιρεία ανάπτυξης κρυπτονομισμάτων Sending Labs.

Το αισιόδοξο σενάριο

Θα μπορούσε να υπάρξει  μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για αυτά τα διακριτικά, εάν τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά ενισχυθούν τους επόμενους μήνες.

«Η Shiba Inu, για παράδειγμα, κερδίζει πρόσθετη έλξη μέσω της κυκλοφορίας του Shibarium, του πρωτοκόλλου layer-2 του που βασίζεται στο blockchain Ethereum. Η αναγνώριση του Dogecoin από το Twitter και τον κόσμο των πληρωμών αυξάνεται επίσης και αυτές οι τάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην καταγραφή πιο σταθερής ανάπτυξης μακροπρόθεσμα», σημείωσε η Cheung.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι πιστεύουν ότι η κίνηση του Twitter θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την υιοθέτηση των meme coins.
Τα υποστηρικτικά tweets του Musk και η πρόσφατη απόφαση να προσθέσει το λογότυπο Dogecoin στο Twitter βοηθούν τόσο το DOGE όσο και το SHIB στη δημόσια συζήτηση», δήλωσε ο Kadan, CTO του δικτύου blockchain Komodo, σε ένα email στο CoinDesk.

Ανεξάρτητα από το αν κάποιος υποστηρίζει ή όχι τα meme coins, είναι αδύνατο να αρνηθεί κανείς ότι ο Musk οδηγεί την  υιοθέτηση της κρυπτογράφησης. Αυτό είναι σίγουρα ένα θετικό νέο για τον χώρο στο σύνολό του», πρόσθεσe

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News