Η ρευστότητα του Bitcoin μειώνεται καθώς οι «τουρίστες» των κρυπτονομισμάτων αποσύρονται μετά τις αναταραχές στον κλάδο, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Οι επενδυτές πληρώνουν περισσότερα στις συναλλαγές λόγω της ολίσθησης ή της διαφοράς μεταξύ της αναμενόμενης τιμής μιας συναλλαγής και της τιμής στην οποία εκτελείται πλήρως, ένδειξη επιδείνωσης της ρευστότητας, σύμφωνα με τον Conor Ryder της Kaiko. Όσο μεγαλύτερη είναι η δυσκολία στις συναλλαγές, τόσο περισσότερο οι επενδυτές εκτίθενται σε πιθανές ασταθείς διακυμάνσεις των τιμών.

Bitcoin: Yποχωρεί μετά τις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ+

Μετριασμός του ενθουσιασμού

Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω αλλαγής της διαφοράς προσφοράς-ζήτησης μεταξύ της στιγμής που γίνεται και ολοκληρώνεται μια συναλλαγή ή όταν δεν υπάρχει επαρκές βάθος βιβλίου παραγγελιών.

Ακόμη και καθώς η ανάκαμψη του Bitcoin φέτος το κατέστησε το περιουσιακό στοιχείο με τις καλύτερες επιδόσεις το πρώτο τρίμηνο, η διευρυνόμενη ρυθμιστική καταστολή των ΗΠΑ και η κατάρρευση τραπεζών με εστίαση στην κρυπτογράφηση, έχει μετριάσει τον ενθουσιασμό ορισμένων επενδυτών.

Αν και οι τιμές έχουν ανακάμψει στις αρχές του 2023, οι όγκοι συναλλαγών και η ρευστότητα στην αγορά κρυπτογράφησης έχουν μειωθεί από το προηγούμενο έτος. Οι επενδυτές υποχώρησαν εκείνη την περίοδο καθώς μια σειρά από σκάνδαλα τους απομάκρυνε. Οι αναλυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στο πώς μπορεί να συμπεριφέρονται οι μικρότεροι μικροεπενδυτές καθώς αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος του συστήματος, συμβάλλοντας στην αύξηση των τιμών κατά την περίοδο της πανδημίας.

Οι «τουρίστες» έφυγαν

«Οι τουρίστες σίγουρα έχουν φύγει», δήλωσε ο Mark Connors, επικεφαλής έρευνας στην εταιρεία διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων 3iQ.

Οι όγκοι συναλλαγών Bitcoin έχουν καταρρεύσει, «πράγμα που αναπόφευκτα δημιουργεί μια πιο ασταθή αγορά», δήλωσε η Fiona Cincotta, ανώτερη αναλυτής χρηματοοικονομικών αγορών στο City Index. «Η απότομη πτώση των όγκων σημαίνει ότι είναι ευκολότερο για τα μεγάλα «πακέτα» να μετακινήσουν τις τιμές BTC», πρόσθεσε.

Τις τελευταίες ημέρες, προέκυψε η είδηση ​​ότι η Επιτροπή εμπορικών συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης εμπορευμάτων των ΗΠΑ μήνυσε τον ιδρυτή Changpeng Zhao και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του Binance για εικαζόμενες παραβιάσεις των κανονισμών περί παραγώγων. Η Binance δεν συμφώνησε με τις καταγγελίες.

«Μένει να δούμε πώς η υπόθεση θα επηρεάσει τις λειτουργίες της Binance», δήλωσε ο Strahinja Savic, επικεφαλής δεδομένων και ανάλυσης στην FRNT Financial.

Από το εύρος που θα πάρει η συγκεκριμένη υπόθεση, εξαρτάται κατά πολύ και η συνολική αστάθεια του κλάδου των crypto, αλλά και του Bitcoin ξεχωριστά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News