Περισσότερο από το αναμενόμενο διαρκεί η ανάκαμψη της Κίνας με αποτέλεσμα οι αναλυτές της Citi να μεταφέρουν τις προβλέψεις τους για την επάνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς κατά τρεις μήνες.

Αντί για τον Ιούνιο, η Citi αναμένει τώρα ότι θα χρειαστεί πλέον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για τον δείκτη Hang Seng να φθάσει τις 24.000 μονάδες, ανέφεραν οι αναλυτές σε έκθεσή τους την Πέμπτη, δηλαδή να καγράψει άνοδο 18% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Crypto: O κίνδυνος μιας απότομης πτώσης για τα meme coins

Ο δείκτης Hang Seng έκλεισε την Πέμπτη στις 20.331,20 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο περίπου 2,8% για το έτος μέχρι στιγμής.

«Αναμένουμε ότι τα εταιρικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2023 θα είναι στην ασθενέστερη πλευρά, καθώς η ανάκαμψη μετά το COVID φαίνεται πιο αργή από ό,τι αναμενόταν», αναφέρεται στην έκθεση της Citi. 

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας ανακάμπτει με μέτριο ρυθμό τους δύο πρώτους μήνες του έτους, καθώς η χώρα ήρε όλους τους περιορισμούς και τα αυστηρά μέτρα που είχε λάβει για την διαχείριση της πανδημίας.

Τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών

Τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησαν οι κινεζικοί γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com και Alibaba έδειξαν ότι οι καταναλωτές παραμένουν συντηρητικοί όσον αφορά τις δαπάνες

Ωστόσο, τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Tencent  ανέδειξαν ότι οι επιχειρήσεις επενδύουν στη διαφήμιση, κυρίως στους λογαριασμούς βίντεο και στις πύλες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Citi πρόσθεσε την Tencent στις επιλογές μετοχών του Χονγκ Κονγκ, μαζί με την εταιρεία λιανεμπορίου Topsports και την κρατική Sinopharm. Οι μετοχές των  Sands China, Chow Tai Fook
και Air China παραμένουν στη λίστα με τις επιλογές μετοχών του οίκου.

Οι αναλυτές καθυστέρησαν επίσης κατά τρεις μήνες – για τα τέλη Σεπτεμβρίου – τις προσδοκίες τους για ανάκαμψη δύο άλλων κινεζικών χρηματιστηριακών δεικτών.

Για τον CSI 300, η Citi έχει στόχο τις 4.500 μονάδες, ή περίπου 9% πάνω από το επίπεδο της Παρασκευής κοντά στις 4.125 μονάδες.

Για τον δείκτη MSCI China, η Citi πορβλέπει τα επίπεδα των 78 μονάδων. Αυτό είναι περίπου 18% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα κοντά στο 66.

Η πτώση των εξαγωγών λόγω της βραδύτερης ανάπτυξης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη επιβαρύνει την οικονομία της Κίνας, μαζί με την ύφεση στον τεράστιο τομέα των ακινήτων.

Οι αναλυτές πιστωτικής στρατηγικής της Goldman Sachs ανέφεραν σε έκθεσή τους την Πέμπτη ότι αναμένουν ότι το ποσοστό αθέτησης των κινεζικών κατασκευαστών ακινήτων υψηλής απόδοσης θα ανέλθει στο 19% φέτος.

Αυτό είναι καλύτερο από το 46,4% πέρυσι, αλλά «εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, αντανακλώντας τον αβέβαιο ρυθμό ανάκαμψης της αγοράς φυσικών ακινήτων», αναφέρεται στην έκθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές