Οδηγό στον κλάδο της τεχνολογίας βρήκε σήμερα η Wall Street, η οποία κατάφερε να απορροφήσει τις αρχικές πιέσεις και να κλείσει με θετικά πρόσημα, αφού ακόμη και ο Dow Jones κατάφερε στα τελευταία λεπτά να ακολουθήσει την ανοδική τροχιά των υπολοίπων δεικτών. Υπενθυμίζεται εδώ ότι αύριο, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, η αγορά θα είναι κλειστή.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,01% στις 33.485 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,36% στις 4.105 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,76% στις 12.087 μονάδες.

Ανέβασε τις ευρωαγορές η Tui

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η AMC Entertainment κέρδισε 25% σήμερα, κάνοντας μία ακόμη “έκρηξη” ασταθούς διαπραγμάτευσης. Οι μετοχές κατέρρευσαν την Τρίτη, αφού η εταιρεία ψυχαγωγίας ανακοίνωσε συμβιβασμό με ορισμένους από τους μετόχους της, αντλώντας περισσότερα κεφάλαια και μετατρέποντας τις προνομιούχες μετοχές σε κοινές. Όμως το αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της AMC.

Η αγορά παρέμεινε ευμετάβλητη καθώς οι τελευταίες εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας ήταν υψηλότερες από τις αναμενόμενες, δίνοντας νέα στοιχεία στις πρόσφατες ενδείξεις που έδειχναν επιβράδυνση της αύξησης της απασχόλησης. Η έκθεση ADP για τα ιδιωτικά μισθολόγια που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη έδειξε ότι η αύξηση της απασχόλησης επιβραδύνθηκε τον Μάρτιο. Εν τω μεταξύ, η ανακοίνωση της Τρίτης έδειξε ότι ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων έπεσε κάτω από τα 10 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο – για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Τους τελευταίους μήνες, οι επενδυτές είχαν εστιάσει στα σημάδια οικονομικής δραστηριότητας με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να ωθήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αλλάξει πορεία στην εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της. Όμως τώρα υπάρχουν δεύτερες σκέψεις αν η κεντρική τράπεζα έχει προχωρήσει πολύ στην προσπάθειά της να δροσίσει τον πληθωρισμό, περιορίζοντας τη νομισματική προσφορά σε σημείο οικονομικής επιβράδυνσης ή ύφεσης, δήλωσε ο Rob Haworth, της U.S. Bank Wealth Management. “Η αγορά ανησυχεί πλέον περισσότερο για τα επακόλουθα δεδομένα σε αντίθεση με τη Fed και προσπαθεί να διαλέξει πού η Fed θα οδηγήσει το ανώτατο όριο των επιτοκίων”, δήλωσε ο Haworth.

Την ίδια ώρα, η περίοδος των κερδών του πρώτου τριμήνου ξεκινά την επόμενη εβδομάδα με τις μεγάλες τράπεζες, όπως η JPMorgan και η Citigroup. Σύμφωνα με την Goldman Sachs, οι συγκλίνουσες προσδοκίες είναι ότι τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500′s να αναμένεται να μειωθούν κατά 7% σε ετήσια βάση, η μεγαλύτερη μείωση από το τρίτο τρίμηνο του 2020. Θα σηματοδοτήσει επίσης “σημαντική επιδείνωση” από την πτώση κατά 1% το προηγούμενο τρίμηνο, δήλωσε η τράπεζα.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας ανήλθαν σε 228.000 για την εβδομάδα που έληξε την 1η Απριλίου, καθώς συσσωρεύονται ενδείξεις ότι η αγορά εργασίας δέχεται πιέσεις. Το σύνολο αντιπροσώπευε στην πραγματικότητα μείωση κατά 18.000 από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από εποχικές αναθεωρήσεις που ανέβασαν τον αρχικά αναφερόμενο αριθμό κατά 48.000 στις 246.000. Οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το Dow Jones ανέμεναν 200.000 από την έκθεση της Πέμπτης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street