Aύξηση κερδών το πρώτο τρίμηνο του 2023 ανακοίνωσε η Wells Fargo, καθώς η τράπεζα επωφελήθηκε από τα υψηλότερα επιτόκια, παρά τη δημιουργία αποθεμάτων για πρόβλεψη ζημιών από δάνεια.

Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν άνοδο περίπου 1% στις πρωινές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Wells Fargo: Βουτιά στα κέρδη

Η Wells Fargo αύξησε τα καθαρά κέρδη της κατά περισσότερο από 30% σε σχεδόν 5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους, αυτά δηλαδή που κερδίζει δανείζοντας χρήματα μείον αυτά που πληρώνει στους πελάτες της, αυξήθηκαν κατά 45% λόγω της εκτίναξης των επιτοκίων. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 17%.

«Είχαμε ισχυρά αποτελέσματα στο πρώτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των εσόδων τόσο από το τέταρτο τρίμηνο όσο και από ένα χρόνο πριν, και συνεχίσαμε να σημειώνουμε πρόοδο στις πρωτοβουλίες μας για την αποτελεσματικότητα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Τσάρλι Σαρφ.

Ωστόσο, την τελευταία περίοδο, η τράπεζα δημιούργησε αποθέματα ύψους 1,2 δισ. δολαρίων για πιστωτικές ζημίες, μετά τη μείωση των προβλέψεών της κατά 787 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

 H αλλαγή πολιτικής

Ενώ τα έσοδα από τόκους αυξήθηκαν, η Wells Fargo δήλωσε ότι τα μη επιτοκιακά έσοδα μειώθηκαν κατά 13% το τρίμηνο, λόγω των χαμηλότερων αποτελεσμάτων στις συνδεδεμένες επιχειρήσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων και ιδιωτικών μετοχών, καθώς και της μείωσης των εσόδων από ενυπόθηκες τραπεζικές εργασίες.

Η Wells Fargo, που κάποτε ήταν στην κορυφή των ενυπόθηκων δανείων, έχει αποσυρθεί από την αγορά κατοικίας. Πρόσφατα απέλυσε εκατοντάδες στελέχη του τμήματος στεγαστικής πίστης μετά από την αλλαγή στην πολιτική της τράπεζας.

«Κοιτάζοντας μπροστά, συνεχίζουμε να προχωράμε στην ατζέντα μας για τον κίνδυνο και τον έλεγχο, η οποία αποτελεί την κορυφαία μας προτεραιότητα», εξηγεί ο Σαρφ. «Ενώ έχουμε σημειώσει πρόοδο, το έργο μας δεν έχει τελειώσει και παραμένουμε επικεντρωμένοι στην έγκαιρη ολοκλήρωση του».

Η Wells Fargo συνέχισε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αγοράζοντας 86,4 εκατομμύρια μετοχές ή 4 δισ. δολάρια κοινών μετοχών.

Η μετοχή της σημειώνει άνοδο 7% τον Απρίλιο, περιορίζοντας τις απώλειες του 2023 σε περίπου 3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή