
Τόσο το ChatGPT του OpenAI όσο και το Bard της Google κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα πρόσφατα, για τις δυνατότητες παραγωγής και τον τεράστιο όγκο πληροφοριών τους.
Τα ΑΙ παρείχαν ιδέες για το ποια καριέρα πρέπει να ακολουθήσει κανείς, ευκαιρίες για αγορά μετοχών ενώ απάντησαν και στο κλασικό ερώτημα αν τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, όπως γράφει το Reuters.
Οι «μεγάλες δουλειές» του Ίλον Μασκ στην τεχνητή νοημοσύνη
Το Reuters λοιπόν έθεσε τις εξής ερωτήσεις:
Ποια είναι μια καλή επιχειρηματική ιδέα;
Σε αυτό το θέμα, το ChatGPT ήταν συγκεκριμένο: «Μια ιδέα θα μπορούσε να είναι να ξεκινήσετε μια συνδρομητική υπηρεσία παράδοσης γευμάτων που να εξυπηρετεί πελάτες με συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες ή προτιμήσεις, όπως δίαιτες για χορτοφάγους, χωρίς γλουτένη ή με χαμηλούς υδατάνθρακες».
Από την άλλη το Bard έθεσε μια ολόκληρη σειρά από ιδέες, όπως βόλτα σκύλων, μεταφράσεις, «ανατροπή ιστοσελίδων» και ακόμη και εργασία ως εικονικός βοηθός.
Σε ποια πόλη πρέπει να μετακομίσω για να εξοικονομήσω τα περισσότερα χρήματα;
Το ερώτημα αφορά στις ΗΠΑ, διευκρινίζει το Reuters.
Το ChatGPT ξεχώρισε το Φορτ Γουέιν της Ιντιάνα και το Νοξβιλ του Τενεσί, επαινώντας και τις δύο για το οικονομικότερο κόστος ζωής τους και τις αναπτυσσόμενες αγορές εργασίας.
To Bard ανέφερε και αυτό το Φορτ Γουέιν, αλλά πρόσθεσε και μερικούς άλλους προορισμούς: Χέντερσον, Νεβάδα, Σιουξ Φολς, Νότια Ντακότα, Γουίτσιτα, Κάνσας και Οκλαχόμα Σίτι.
Ποια μερισματική μετοχή είναι η πιο ελκυστική;
Τονίζοντας ότι ως επεξεργαστής γλώσσας τεχνητής νοημοσύνης «δεν μπορεί να παρέχει εξατομικευμένες επενδυτικές συμβουλές ή να προβλέψει την απόδοση των μετοχών», το ChatGPT εξήρε τον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών AT&T.
Το Bard συμφώνησε με την επιλογή της AT&T, αλλά πρόσθεσε επίσης τις Verizon, Procter & Gamble, 3M και Johnson & Johnson ως ευκαιρίες.
Ποια από τις μετοχές ανάπτυξης είναι η πιο ελκυστική;
Από το ChatGPT προέκυψε ένα γνωστό όνομα: η Amazon. Το Bard ανέφερε επίσης την Amazon, αλλά και τις Apple, Tesla και (ίσως όχι απροσδόκητα) τη μητρική εταιρεία Alphabet της Google.
Δώστε μου μια ιδέα για έναν αναπτυσσόμενο τομέα καριέρας;
Το ChatGPT λέει να εξετάσει κάποιος τους τομείς της επιστήμης των δεδομένων και της ανάλυσης, συγκεκριμένα για ρόλους όπως αναλυτής δεδομένων και ειδικός μηχανικής μάθησης.
Το Bard εμφανίζει λίγο πιο ευρεία αντίληψη στις προτάσεις του προτείνοντας να γίνει κανείς νοσηλευτής, προγραμματιστής λογισμικού, διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμη και εγκαταστάτης φωτοβολταϊκών.
Ποια κολέγια δίνουν το μεγαλύτερο αβαντάζ για «καλό χρήμα»;
Το ChatGPT απάντησε αναφέροντας το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ και το Πανεπιστήμιο Brigham Young στο Πρόβο της Γιούτα.
Ωστόσο, το Bard είχε τις δικές του απόψεις. Ξεχώρισε το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, το CUNY Brooklyn, το Περντιού, το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στο Γκέινσβιλ και το Oklahoma State, καθώς προσφέρουν έναν ελκυστικό συνδυασμό ποιότητας και αξίας.
Ποιος προορισμός διακοπών είναι η φθηνότερη επιλογή για το καλοκαίρι;
Το Bard δεν ήταν πολύ χρήσιμο εδώ, προτείνοντας να περάσετε τις διακοπές με φίλους ή με την οικογένεια. Αλλά το ChatGPT είχε συγκεκριμένες ιδέες για ένα προσιτό καλοκαιρινό ταξίδι: Myrtle Beach, Νότια Καρολίνα, και Όστιν, Τέξας.
Μπορούν τα χρήματα να αγοράσουν την ευτυχία;
Το ChatGPT παραδέχτηκε ότι μπορεί να είναι παράγοντας για μια ευτυχισμένη ζωή: «Μελέτες έχουν δείξει ότι μέχρι ένα ορισμένο σημείο, η αύξηση του πλούτου μπορεί να σχετίζεται με αυξημένη ευτυχία, καθώς μπορεί να παρέχει πρόσβαση σε βασικές ανάγκες, όπως τροφή, στέγη και υγειονομική περίθαλψη, καθώς και ευκαιρίες για εκπαίδευση και εμπειρίες» ανέφερε.
Αλλά το Bard ήταν πιο ευαίσθητο επί του θέματος, υποστηρίζοντας ότι τα μετρητά δεν θα μας δώσουν την απόλυτη ικανοποίηση που αναζητούμε. «Τα χρήματα δεν μπορούν να σας αγοράσουν την ίδια την ευτυχία», είπε. «Η ευτυχία είναι μια κατάσταση του νου που προέρχεται από μέσα μας. Δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να πουληθεί».
Πηγή: In.gr


Latest News

Πόσο κοστίζουν τα «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» στο ChatGPT
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Όλτμαν, εξήγησε ότι η φράση «η ευγένεια δεν κοστίζει τίποτα» δεν ισχύει ακριβώς στην περίπτωση του ChatGPT.

Γιατί η Samsung επιδιώκει τεχνολογική συμμαχία με κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη μετατόπιση του επιχειρηματικού στόχου της Samsung από ακόλουθο σε πρωτοπόρο

Η Silicon Valley θέλει να δημιουργήσει ρομποτικό στρατό για τους «καλούς τύπους» με σύμμαχο την ΑΙ
H Silicon Valley έχει κάνει σημαντική στροφή προς την άμυνα τα τελευταία χρόνια με επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων

Η Huawei έτοιμη να προωθήσει προηγμένο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης
Το νέο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης 910C που ετοιμάζει η Huawei έρχεται τη στιγμή που η Κίνα αναζητά εναλλακτικές λύσεις στα τσιπ της Nvidia

Στις συμπληγάδες ΗΠΑ - Κίνας ο γίγαντας των ημιαγωγών Nvidia - Τι ζητά ο Χουάνγκ στο Πεκίνο;
Ο Τζένσεν Χουάνγκ, CEO της Nvidia, θα απαιτήσει άδειες για να εξάγει το μικροτσίπ H20 AI στην Κίνα

Ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε ένθετο γραμμένο από ΑΙ
Μετά τον πρώτο μήνα δοκιμών, η ιταλική εφημερίδα Il Foglio προσέλαβε το σύστημα ως μόνιμο υπάλληλο.

Η Δικαιοσύνη αναβαθμίζεται ψηφιακά με συστήματα AI
Μέχρι σήμερα, η μετάφραση εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, σελίδων και η αναζήτηση διαθέσιμων μεταφραστών και διερμηνέων, ειδικά σε κάποιες γλώσσες, προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις

Ξεκινά η υλοποίηση του ελληνικού εργοστασίου τεχνητής νοημοσύνης
Το AI Factory «Pharos» είναι ένα από τα πρώτα δεκατρία «εργοστάσια» Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη

Η TDK φέρνει επανάσταση στη δημιουργική ΑΙ
Η TDK κατέγραψε χρόνους απόκρισης 20 τρισεκατομμυρίων του δευτερολέπτου στη δοκιμή για τη βελτίωση των ταχυτήτων μεταφοράς δεδομένων

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι επισκέπτες στη Beyond 2025
Η BEYOND 2025 συγκέντρωσε περισσότερους από 300 εκθέτες από την Ελλάδα και από 10 χώρες