Τρόπους για να πείσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να χαλαρώσει περαιτέρω τους στόχους που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του δανεισμού της Αργεντινής εξετάζει η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Το Μπουένος Άιρες καταρτίζει τα σχέδια αυτά την ώρα που η χώρα πλήττεται από μεγάλης έντασης ξηρασία η οποία έχει επιφέρει πλήγμα στις εξαγωγές και απειλεί να ωθήσει στην οικονομία σε ύφεση. που είναι ενσωματωμένοι στο πρόγραμμα δανείου

«Όλες οι εναλλακτικές είναι στο τραπέζι. Θα γίνει δουλειά για το πρόγραμμα», αναφέρει μια πηγή που γνωρίζει το πρόγραμμα του ΔΝΤ και τις συζητήσεις μεταξύ Αργεντινής και ΔΝΤ. Η πηγή δεν θέλησε να κατονομαστεί λόγω της ευαίσθητης φύσης των συνομιλιών και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ΔΝΤ έχει μειώσει ήδη το επίπεδο των συναλλαγματικών αποθεμάτων που χρειάζεται η χώρα στο τέλος του τρέχοντος έτους κατά 1,8 δισ. δολάρια. Τα Ταμείο έχει επισημάνει τις επιπτώσεις της ξηρασίας στη σόγια και το καλαμπόκι -τα κύρια εξαγωγικά προϊόντα της Αργεντινής- και ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι θα χρειαστεί περισσότερη χαλάρωση.

Η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ Γκίτα Γκόπιναθ δήλωσε χθες Σάββατο ότι είχε μια «καλή συνάντηση» με τον υπουργό Οικονομίας της Αργεντινής Σέρχιο Μάσα για να συζητήσουν το πρόγραμμα.

«Μιλήσαμε για τον αντίκτυπο της χειρότερης ξηρασίας στην ιστορία της Αργεντινής και δεσμευτήκαμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά για να ενισχύσουμε το πρόγραμμα κάτω από αυτό το δύσκολο σενάριο», ανέφερε ο Γκόπιναθ στο Twitter.

Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι οικονομικοί στόχοι που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μοιάζουν υπερβολικά αισιόδοξοι, ειδικά υπό το βάρος της επιδείνωσης των μακροοικονομικών προοπτικών της Αργεντινής.

Το ΔΝΤ προβλέπει ετήσιο πληθωρισμό για το 2023 στο 60% σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για πέραν του 100%. Τον Μάρτιο, οι τιμές λιανικής αυξήθηκαν κατά 7,7%, υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ ο πληθωρισμός της εκτινάχθηκε στο 104,3% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».