Η είδηση ότι η οικογένεια Γκλέιζερ μπορεί να παραμείνει στο τιμόνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ , ασκεί έντονες πιέσεις στις μετοχές του αθλητικού συλλόγου.

Ειδικότερα, οι τίτλοι της υποχώρησαν 11% τη Δευτέρα και διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, μετά το δημοσίευμα του ESPN ότι ανέφερε ότι οι Άβραμ και Τζόελ Γκλέιζερ— σημερινοί εκτελεστικοί συμπρόεδροι και διευθυντές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ — είναι όλο και πιο σίγουροι ότι θα εξασφαλίσουν εξωτερική επένδυση που θα τους επέτρεπε να παραμείνουν ιδιοκτήτες του συλλόγου.

Η βουτιά έρχεται εν μέσω ενός ασταθούς πεντάμηνου για τον σύλλογο, αφού οι Γκλέιζερς, οι οποίοι κατέχουν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο από το 2005, άρχισαν να διερευνούν στρατηγικές εναλλακτικές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης τον Νοέμβριο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι επιχειρηματικές τακτικές που μπορούν να οδηγήσουν σε πωλήση-ρεκόρ

Η πιθανότητα πώλησης του ελέγχου των μετοχών τους οδήγησε τις μετοχές σε άνοδο 62% σε μία εβδομάδα τον περασμένο Νοέμβριο και μια πιθανή προσφορά εξαγοράς της Σαουδικής Αραβίας ώθησε τη μετοχή σε ιστορικό υψηλό τον Φεβρουάριο . Έκτοτε, οι μετοχές δέχονται πιέσεις καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν τη μορφή που μπορεί να πάρει η συμφωνία.

Και ο Ιλον Μασκ στο «κόλπο» για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι διπλές μετοχές

Σύμφωνα με την τρέχουσα δομή διπλής μετοχής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οικογένεια Γκλέιζερ κατέχει περίπου το 67% των οικονομικών συμφερόντων μέσω μετοχών κατηγορίας Β στον σύλλογο καθώς και σχεδόν το 96% της συνολικής δύναμης ψήφου. Οι traders που κατέχουν μετοχές μειοψηφίας κατηγορίας Α ανησυχούν ότι μια μερική πώληση θα σήμαινε ότι δεν θα έχουν σαφή έξοδο στον ορίζοντα, ενώ η ανοδική πορεία για τη μετοχή είναι περιορισμένη.

Η αμερικανική οικογένεια ζητά επίσης από τους υπόλοιπους πλειοδότες για την ομάδα της Premier League να αυξήσουν τις προσφορές τους και να αποδείξουν ότι θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις προτεινόμενες συμφωνίες, ανέφεραν οι Financial Times το Σαββατοκύριακο. Αυτοί που υποβάλλουν προσφορά στον τελικό γύρο περιλαμβάνουν τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Sir Jim Ratcliffe και τον Sheikh Jassim bin Hamad Al-Thani, γιό του πρώην εμίρη του Κατάρ.

Υπάρχουν και άλλες μικρότερες προσφορές στο τραπέζι. Η Carlyle Group Inc. βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις για την αγορά ενός μειοψηφικού μεριδίου στον σύλλογο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι