Διορθωτικά, όπως ήταν αναμενόμενο, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με το ανοδικό σερί των 11 συνεδριάσεων να έχει προσφέρει ιδιαιτέρως ελκυστικά κέρδη προς κατοχύρωση. Ο γενικό δείκτης σημειώνει απώλειες 0,19% στις 1.118,16 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Αναμενόμενη, λίγο έως πολύ, η σημερινή εικόνα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο θα πρέπει να κάνει κάποιες διορθώσεις ώστε να βελτιώσει τη ρευστότητα στην αγορά. Μια ρευστότητα που είναι απαραίτητη όσο νέα κεφάλαια αναμένουν την επομένη των εκλογών για να τοποθετηθούν ή εάν τα υπάρχοντα προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις θέσεων για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Διορθωτικές κινήσεις

Η διόρθωση

Στα θετικά είναι ότι η σημερινή διόρθωση έρχεται λελογισμένα, με τον τζίρο μάλιστα να ρίχνει σημαντικά τους ρυθμούς του, στοιχείο που συνηγορεί περισσότερο στην πεποίθηση της ανάπαυλας στην ανοδική κίνηση και λιγότερο σε μια προσπάθεια μείωσης του κινδύνου. Όσο μάλιστα ο γενικός δείκτης παραμένει πάνω από τις 1.080 μονάδες, το θετικό σενάριο της ανοδικής αγοράς δεν αναιρείται, ούτε μάλιστα και ο επιθετικός της τόνος.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, της διόρθωσης ηγούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Jumbo, ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Aegean, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Motor Oil, Eurobank και Μυτιληναίος. Από την άλλη, υπάρχουν σημαντικές στηρίξεις από την άνοδο σε ΕΛΧΑ, Coca Cola, Εθνική, Alpha Bank και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες