Σε δημοπρασία στη Ζυρίχη βγήκε ο γιγάντιος σκελετός Tyrannosaurus Rex, με μήκος 38 πόδια και ύψος 12,8 πόδια, για να πωληθεί τελικά έναντι 5,5 εκατ. ελβετικών φράγκων (6,1 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Ο ελβετικός οίκος δημοπρασιών Koller περίμενε ότι ο σκελετός -η πρώτη φορά που ένα τέτοιο T-rex βγήκε σε δημοπρασία στην Ευρώπη- θα πουλιόταν μεταξύ 5 και 8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, σύμφωνα με το Barron’s.

Sotheby’s: Στο «σφυρί» η Ferrari 275 GTB/4 του Steve McQueen

Ηλικίας 67 εκατομμυρίων ετών

Ο σκελετός T-rex 67 εκατομμυρίων ετών, είχε μια αρχική προσφορά 4 εκατομμυρίων φράγκων και προσέλκυσε μόνο τέσσερις ακόμη. Ένας ιδιώτης Ευρωπαίος συλλέκτης υπέβαλε τη νικητήρια προσφορά μέσω τηλεφώνου.

Γνωστό ως Trinity, το σύνθετο T-rex κατασκευάστηκε από δείγματα που ανασκάφηκαν από τρεις τοποθεσίες στη Μοντάνα και το Ουαϊόμινγκ μεταξύ 2008 και 2013, σύμφωνα με τον οίκο Koller.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι το Trinity, αν και αποκτήθηκε από ιδιώτη αγοραστή, θα παρουσιαστεί στο κοινό στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Cyril Koller, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδιοκτήτης της Koller Auctions, σε δελτίο τύπου.

Το αποκατεστημένο απολίθωμα

Το αποκατεστημένο απολίθωμα περιελάμβανε περισσότερο από το μισό αρχικό υλικό οστών και τα τρία κύρια δείγματα ήταν «συγκρίσιμου μεγέθους, ποιότητας και γεωλογικής προέλευσης», ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών στον κατάλογό του.

Είναι πολύ σπάνιο να βρεθούν πλήρεις σκελετοί δεινοσαύρων, σύμφωνα με το Field Museum στο Σικάγο, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία φυσικής ιστορίας στον κόσμο.

Η ιστορία των δεινοσαύρων

Το είδος Tyrannosaurus rex, το οποίο συνήθως αναφέρεται για συντομία ως T-Rex, έζησε πριν από 68,5 έως 65 εκατ. χρόνια στην περιοχή της Δυτικής Βόρειας Αμερικής.

Ήταν ένα από τα τελευταία είδη που έζησαν στον πλανήτη,πριν την οριστική εξαφάνιση τους.  Οι δεινόσαυροι εμφανίστηκαν στη Γη πριν από 230 εκατ. χρόνια. Οι θεωρίες για τον αφανισμό τους είναι αρκετές, με κυρίαρχη την πτώση αστεροειδούς την Κρητιδική Περίοδο, 65 εκατ. έτη πριν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus