Οι Millennials ήταν η γενιά που εγκατέλειψε περισσότερο από κάθε άλλη το χρηματιστήριο κατά τη διάρκεια της περσινής πτώσης, γεγονός που σήμαινε ότι έχασε και το ράλι που ακολούθησε.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα από τη μονάδα διαχείρισης περιουσίας της Ernst & Young, η οποία διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες Millennials στράφηκαν στα μετρητά εν μέσω της αστάθειας της αγοράς. Συγκριτικά, μόλις το 34% του Gen X και το 24% των Baby Boomers αναζήτησαν την επενδυτική ασφάλεια σε μετρητά.

Η έρευνα σε περισσότερους από 2.600 πελάτες διεξήχθη από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο, ακριβώς τη στιγμή που η χρηματιστηριακή αγορά έπιασε πάτο. Από το χαμηλό του στις 12 Οκτωβρίου, ο δείκτης S&P 500 έχει εκτιναχθεί περίπου 16%.

Πιστωτική κάρτα όπως… αποταμίευση; – Η παγίδα για τους Millenials

Στη μόδα τα μετρητά

Παρά το ράλι των μετοχών, τα μετρητά είναι όλο και πιο στη μόδα. «Οχήματα» όπως λογαριασμοί ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης, κεφάλαια χρηματαγοράς και καταθέσεις προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις για πρώτη φορά εδώ και χρόνια εν μέσω της επιθετικής εκστρατείας αύξησης επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο δημοφιλής λογαριασμός Marcus υψηλής απόδοσης της Goldman αύξησε πρόσφατα το επιτόκιο στο 3,9%.

Ωστόσο, υπάρχει άφθονη συζήτηση σχετικά με το εάν αυτά τα προϊόντα μπορούν να ανταγωνιστούν τον πληθωρισμό και το χρηματιστήριο. Υπάρχει επίσης μειονέκτημα στην άντληση χρημάτων από τις μετοχές: Τα στοιχεία της JPMorgan Asset Management δείχνουν ότι οι επενδυτές που απουσίαζαν για τις 10 καλύτερες ημέρες του S&P 500 τις δύο δεκαετίες έως το 2022 έλαβαν τα μισά κέρδη από αυτούς που ήταν στην αγορά για ολόκληρη την περίοδο.

Οι Baby Boomers

Οι Baby Boomers είναι πιο πιθανό από τους millennials να συνεργαστούν στενά με έναν οικονομικό σύμβουλο, κάτι που μπορεί να τους ενθάρρυνε να διατηρήσουν τις επενδύσεις τους κατά τη διάρκεια της αστάθειας της αγοράς, δήλωσε ο Mike Lee, επικεφαλής της EY Global Wealth & Asset Management. Μπορεί επίσης να έχουν «ισχυρότερο στομάχι» απέναντι στις διακυμάνσεις της αγοράς αφού έχουν ήδη βιώσει τις προηγούμενες ανακάμψεις της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της ανάκαμψης μετά την οικονομική κρίση του 2008, είπε.

Η EY Global Wealth & Asset Management διαπίστωσε ότι περισσότεροι πελάτες ενδέχεται να συρρέουν σε μετρητά. «Εάν συνεχιστεί η αστάθεια, ένα μεγαλύτερο ποσοστό πελατών (43%) θα αύξανε περαιτέρω την έκθεσή τους σε αποταμιεύσεις και καταθέσεις», ανέφερε η έκθεση.

Η έρευνα χρησιμοποίησε τους ακόλουθους ορισμούς ηλικίας: Millennials (21-41 ετών), Gen X (42-57 ετών) και Baby Boomers (58 και άνω).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές