Tην προοπτική διεξαγωγής του τελικού του Champions League στις ΗΠΑ από το 2026, εξετάζει ο πρόεδρος της UEFA Aleksander Ceferin, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Aleksander Ceferin τόνισε ότι ένας τελικός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς και άλλοι ανταγωνιστικοί αγώνες, θα μπορούσαν να διεξαχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Premier League: «Χρυσάφι» σε περίπτωση «treble», για τους παίκτες της Σίτι

Πιθανό από το 2026 και μετά

Ο πρόεδρος της UEFA ρωτήθηκε σε μια συνέντευξή του στο Men In Blazers εάν θα μπορούσαμε να δούμε ευρωπαϊκές ομάδες να παίζουν ανταγωνιστικά παιχνίδια στις ΗΠΑ τις επόμενες δύο δεκαετίες. «Είναι δυνατό», είπε. «Αρχίσαμε να συζητάμε για αυτό, αλλά φέτος [ο τελικός] είναι [στην] Κωνσταντινούπολη, το ’24 είναι το Λονδίνο και το ’25 είναι το Μόναχο και μετά ναι μπορούμε να δούμε το ενδεχόμενο να γίνει εκτός Ευρώπης», δήλωσε.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο διέρρευσε ότι είχαν γίνει συζητήσεις για ένα Super Cup τεσσάρων ομάδων που θα διεξαγόταν ως εκδήλωση για την έναρξη της σεζόν στις ΗΠΑ από το 2024, με πιθανούς συμμετέχοντες τους πρωταθλητές της Major League Soccer(αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου} μαζί με τους νικητές των τριών ανδρικών διοργανώσεων συλλόγων της UEFA(Champions League, Europa League, Conference League).

Κατά καιρούς και άλλα αθλήματα έχουν μεταφέρει με επιτυχία αγώνες σε νέες αγορές, όπως το NFL, το οποίο διεξάγει αγώνες της κανονικής περιόδου στο Λονδίνο, καθώς και το NBA που διοργανώνει παιχνίδια στην Ευρώπη και την Ασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι