Τεράστια ώθηση στο χρηματοπιστωτικό κέντρο του Λονδίνου, θα μπορούσε να δώσει η διασυνοριακή εξ αποστάσεως εργασία, σύμφωνα με το Reuters.

Η Βρετανία πρέπει να διευκολύνει το προσωπικό που εδρεύει στο εξωτερικό να εργάζεται εξ αποστάσεως στο Λονδίνο, καθώς η βρετανική πρωτεύουσα υπολείπεται της Νέας Υόρκης στην παγκόσμια λίστα κατάταξης χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ανέφερε σε έκθεσή του ο όμιλος TheCityUK.

Τηλεργασία: Oλοένα και περισσότεροι νέοι εργάζονται από το σπίτι

Ανταγωνισμός

Ο ηγετικός ρόλος της Βρετανίας στις επενδύσεις σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες αντιμετωπίζει προκλήσεις από τρεις ηπείρους, καθώς η Σιγκαπούρη, η Γαλλία και η Γερμανία καλύπτουν επίσης γρήγορα τη διαφορά.

Οι κινητήριες δυνάμεις των επενδύσεων συμπεριλάβουν το ανοιχτό εμπόριο, την εγγύτητα με τους παρόχους τεχνολογίας και τις υποδομές καλής ποιότητας, ανέφερε η έκθεση, η τελευταία από μια σειρά προειδοποιήσεων προς τη Βρετανία να κάνει περισσότερα για να διατηρήσει τον ηγετικό ρόλο της στον τομέα.

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ο μεγαλύτερος προορισμός για άμεσες ξένες επενδύσεις χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, ορισμένα κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως το Άμστερνταμ ανταγωνίζονται σκληρότερα τη Βρετανία μετά το Brexit , η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό αποκομμένη από τους επενδυτές της ΕΕ.

«Η Βρετανία προσέλκυσε μόλις τρία περισσότερα έργα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών από τη Γαλλία το 2021, 63 έναντι 60», ανέφερε η έκθεση, που συντάχθηκε από τη δικηγορική εταιρεία Freshfields Bruckhaus Deringer.

Η διασυνοριακή εξ αποστάσεως εργασία

Ενώ ορισμένες συστάσεις αναφέρονται σε υφιστάμενες μεταρρυθμίσεις, όπως η προσαρμογή των κανόνων ασφάλισης για την ενθάρρυνση των πράσινων επενδύσεων, η έκθεση εφιστά την προσοχή στη διασυνοριακή εξ αποστάσεως εργασία.

Οι κανόνες για τις επαγγελματικές βίζες θα πρέπει να τροποποιηθούν ώστε να επιτρέπεται στο προσωπικό που εδρεύει στο εξωτερικό να εργάζεται εξ αποστάσεως για χρηματοπιστωτικές εταιρείες στη Βρετανία και αντίστροφα, αναφέρει η έκθεση.

«Η υιοθέτηση ενός καινοτόμου συστήματος διασυνοριακής απομακρυσμένης εργασίας θα υποστηρίξει επίσης τις μεταποιητικές επιχειρήσεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο».

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ τονίζουν την ανάγκη για τοπικό προσωπικό στους νέους κόμβους που άνοιξαν τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive