Ο υπουργός οικονομικών Τζέρεμι Χαντ παραδέχτηκε ότι οι φόροι των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ υψηλοί, αλλά επέμεινε ότι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθούν θα ήταν η βελτίωση της οικονομίας, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο Χαντ υπερασπίστηκε την απόφαση να αυξηθεί ο εταιρικός φόρος στο 25% στον τελευταίο προϋπολογισμό, υποστηρίζοντας ότι η μείωση του φόρου στο παρελθόν δεν είχε αποφέρει την αναμενόμενη αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων.

Βρετανία: Μετά τις ντομάτες, ελλείψεις και σε πιπεριές

Ναι μεν αλλά

«Η φορολογική επιβάρυνση είναι πολύ υψηλή, θα θέλαμε να τη μειώσουμε», είπε στο κυβερνητικό φόρουμ Business Connect στο Λονδίνο. «Ο τρόπος με τον οποίο θα μειώσουμε τη φορολογική επιβάρυνση είναι η ανάπτυξη».

Επιπλέον, παρουσιάστηκε αρνητικός στις εκκλήσεις για εισαγωγές χωρίς φόρο προστιθέμενης αξίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Burberry, Gerry Murphy, «χρησιμοποίησαν» την εκδήλωση για να καλέσουν την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα φορολογικά καθεστώτα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Η θέση του για το CBI

Η κυβέρνηση διέκοψε την συνεργασίατης με το CBI μετά το σκάνδαλο για βιασμούς και άλλες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση, το οποίο οδήγησε σε «έξοδο» των μελών του.

Ο Χαντ είπε ότι δεν είχε νόημα να εμπλακεί με το CBI. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι θα υπάρξει ένας ανεξάρτητος επιχειρηματικός όμιλος που θα εκπροσωπεί την ευρύτερη βιομηχανία στο μέλλον, χωρίς να διευκρινίζει εάν αυτή θα πρέπει να είναι η CBI.

Είπε επίσης ότι η αισιοδοξία των επιχειρήσεων επιστρέφει, λέγοντας ότι η κυβέρνηση «κερδίζει το στοίχημα» σχετικά με την ικανότητά της να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για επενδύσεις.

Μετά από μια «ανώμαλη περίοδο» πέρυσι, η σταθερότητα έχει επιστρέψει,  όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»