Σταθερά υπέρ της εξ αποστάσεως ή της υβριδικής εργασίας τάσσονται πολυεθνικοί κολοσσοί, όπως η Airbnb και το Pinterest, παρά την αναστροφή της τάσης για τηλεργασία που επικράτησε τα χρόνια της πανδημίας υπέρ της επιστροφής στο γραφείο.

Τηλεργασία: Amazon, Meta και Disney καλούν τους εργαζόμενους πίσω στα γραφεία

Καθώς μεγάλος αριθμός εργαζομένων εξακολουθεί να προτιμά την εξ αποστάσεως εργασία, οι εταιρείες έχουν έναν καλό λόγο να προτιμήσουν την τηλεργασία ή το υβριδικό μοντέλο, προσδοκώντας να προσελκύσουν νέα ταλέντα.

Στις ΗΠΑ οι τομείς της τεχνολογίας, του μάρκετινγκ και της υγειονομικής περίθαλψης αποτελούν τους κλάδους με τον υψηλότερο αριθμό θέσεων εξ αποστάσεως εργασίας. Και δεδομένου ότι πολλοί πολυεθνική κολοσσοί έχουν την έδρα της στην πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη, ανοίγονται ορισμένες ευκαιρίες καριέρας για ανθρώπους που κατοικούν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική έδρα των εν λόγω επιχειρήσεων, σε διάφορες τοποθεσίες παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

HubSpot

Κλάδος: Η HubSpot είναι εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της βιομηχανίας.

Σχέδια απομακρυσμένης εργασίας: Οι εργαζόμενοι της HubSpot έχουν δύο ευέλικτες επιλογές εργασίας: 1) flex, που σημαίνει να πηγαίνουν στο γραφείο 2 ή λιγότερες ημέρες κάθε εβδομάδα, ή 2) home, που σημαίνει τηλεργασία στο 100%. Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2021, επιτρέπει επίσης στους εργαζόμενους να αλλάζουν την επιλογή τους μία φορά το χρόνο.

Πρόσφατες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: Σχεδιαστής προϊόντων

Reddit

Κλάδος: Κοινωνικά μέσα

Οι εργαζόμενοι έχουν την ευελιξία να εργάζονται από όπου θέλουν, με επιλογές για εργασία στο γραφείο.

Πρόσφατες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: Διευθυντής εμπορικών συνεργασιών και μετρήσεων, διευθυντής σχεδιασμού

Spotify

Κλάδος: Μουσική, streaming

Σχέδια απομακρυσμένης εργασίας: Το πρόγραμμα «Εργασία από οπουδήποτε» της Spotify, το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021, προσφέρει απομακρυσμένες, προσωποποιημένες και υβριδικές επιλογές για τους υπαλλήλους, καθώς και πιο ευέλικτες επιλογές διαβίωσης εάν ένας υπάλληλος θέλει να μετακομίσει.

Πρόσφατες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: υπεύθυνος διεθνούς ανάπτυξης, επικεφαλής συνεργασιών

Airbnb

Κλάδος: Ταξίδια

Σχέδια απομακρυσμένης εργασίας: Στο πλαίσιο του μοντέλου «live and work anywhere» της Airbnb, το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022, οι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως ή από ένα από τα γραφεία της Airbnb. Οι εργαζόμενοι έχουν επίσης την επιλογή να εργάζονται έως και τρεις μήνες το χρόνο από περισσότερες από 170 χώρες.

Πρόσφατες ανοιχτές θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: Νομικός σύμβουλος

Dropbox

Κλάδος: Τεχνολογία

Σχέδια απομακρυσμένης εργασίας: Το πρόγραμμα «virtual first» της Dropbox, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται τουλάχιστον το 90% του χρόνου εξ αποστάσεως και τους ζητείται να έρχονται στο γραφείο μόνο για περιστασιακές ομαδικές συγκεντρώσεις, όπως happy hours και ειδικές εκπαιδευτικές συνεδρίες.

Πρόσφατες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: Συνεργάτης στρατηγικών πόρων

Allstate Insurance

Κλάδος: Ασφάλειες

Σχέδια απομακρυσμένης εργασίας: Μια ευέλικτη ρύθμιση εργασίας που ισχύει από τις αρχές του 2020.

Πρόσφατες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: Marketing analytics lead

Pinterest

Κλάδος: Κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης

Σχέδια απομακρυσμένης εργασίας: Οι εργαζόμενοι του Pinterest μπορούν να εργάζονται και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ ή στη χώρα/ περιοχή του τοπικού γραφείου της Pinterest, στο πλαίσιο του μοντέλου «PinFlex» της εταιρείας, το οποίο εισήχθη τον Απρίλιο του 2022.

Όλοι οι εργαζόμενοι αναμένεται να επισκέπτονται ένα γραφείο του Pinterest τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για δραστηριότητες «οικοδόμησης κουλτούρας», σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Επιπλέον, όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που έχουν εργαστεί στο Pinterest για τουλάχιστον έξι μήνες μπορούν να εργαστούν εκτός της χώρας απασχόλησής τους για έως και εννέα μήνες κάθε χρόνο (τρεις μήνες ανά χώρα). Οι εργαζόμενοι με προϋπηρεσία μικρότερη των έξι μηνών μπορούν να το κάνουν αυτό για έως και 30 ημέρες συνολικά.

Πρόσφατες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: Αναλυτής προϊόντων, επιστήμονας δεδομένων

Instacart

Κλάδος: Τεχνολογία

Σχέδια απομακρυσμένης εργασίας: Το μοντέλο «Flex First» της Instacart, το οποίο ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2022, επιτρέπει σε περισσότερο από το 70% των εταιρικών υπαλλήλων της να επιλέξουν μεταξύ της εργασίας από το σπίτι, από το γραφείο ή ενός συνδυασμού των δύο. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ζουν οπουδήποτε εντός της χώρας στην οποία έχουν άδεια εργασίας, με λίγες εξαιρέσεις.

Πρόσφατες ανοιχτές θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: εμπορικός σύμβουλος

Yelp

Κλάδος: Τεχνολογία

Σχέδια απομακρυσμένης εργασίας: επιτρέποντας στους υπαλλήλους να εργάζονται έως και 90 ημέρες ανά ημερολογιακό έτος από άλλη τοποθεσία (πολιτεία ή πόλη) εντός της χώρας απασχόλησής τους.

Πρόσφατες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως: Συνεργάτης λειτουργιών χρήστη, στέλεχος λογαριασμού συνεργάτη

Verizon

Κλάδος: ωΔιαδίκτυο, τηλεπικοινωνίες

Σχέδια απομακρυσμένης εργασίας: Το πρόγραμμα «Work Forward» της Verizon, το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021, επιτρέπει στους εργαζόμενους να επιλέξουν μεταξύ εργασίας από το σπίτι, επί τόπου ή σε μια υβριδική ρύθμιση. Δεν υπάρχει εντολή σε επίπεδο εταιρείας ως προς το πότε ή πόσο συχνά οι εργαζόμενοι με υβριδικό μοντέλο θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή